ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Αργολίδα: Πλήθος κόσμου στις Κοκκινάδες Λυγουριού για τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:13:00 π.μ. | | |
Εκκλησία
Συνεχίζεται από πλήθος κόσμου το προσκύνημα των Ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στις Κοκκινάδες Λυγουριού στην Αργολίδα. 
Η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων από τη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου . Τα Ιερά λείψανα των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, μεταφέρθηκαν για ολιγοήμερο προσκύνημα στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίων στις Κοκκινάδες - Λυγουριού. 
 Η υποδοχή των Ιερών λειψάνων έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου , κλήρου και λαού στην είσοδο του χωριού και με λιτανεία τα Ιερά λείψανα μεταφέρθηκαν στον Ιερό ναό "Αγίου Ραφαήλ " και τέθηκαν προς προσκύνηση.
Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο ναό έως και την Τρίτη 4 Ιουνίου. Ο Άγιος Ραφαήλ, ο Άγιος Νικόλαος και η μικρή δώδεκα μόλις χρονών Ειρήνη μαρτύρησαν την ίδια μέρα με βασανιστικό θάνατο. Η εκκλησία μας τους ονόμασε αγίους και νεομάρτυρες.
Η Κάρα και το μεγαλύτερο μέρος των Λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ βρίσκονται στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ στην Θερμή Μυτιλήνης. 
Την Δευτέρα 3 Ιουνίου τελέστηκε το απόγευμα η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου από Ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδας και με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Την Τρίτη 4 Ιουνίου το πρωί έγινε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία .
Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 π.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων και αργά στις 14:30 μ.μ. θα γίνει η Αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ