ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Γιάννης Μανιάτης από το Άργος: Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 μ.μ. | |
Υποψήφιος ευρωβουλευτής
Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024 στο Εργατικό Κέντρο του Άργους πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική ομιλία ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής & πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.
Πλήθος φίλων και ψηφοφόρων του Γιάννη Μανιάτη βρέθηκαν στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση, την οποία ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής επέλεξε να είναι στον τόπο καταγωγής του.

Η ομιλία του Γιάννη Μανιάτη:

"Χαίρομαι πολύ που το απόγευμα της Παρασκευής είμαστε εδώ, άνθρωποι, που έχουμε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ αλλά και φίλοι που για πρώτη φορά αποφάσισαν να ψηφίσουν.

Ένα μεγάλο, ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία.

Μια παρουσία που επιβεβαιώνει την μεγάλη δυναμική που έχει η κοινωνία, η Δημοκρατική Παράταξη.

Η παράταξη που δίνει τη μάχη για την Αλλαγή στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Για μια Ισχυρή Ευρώπη της Αλληλεγγύης

Για μια ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα

Ενάντια στην αλαζονεία μιας κυβέρνησης, που υπηρετεί του λίγους και ισχυρούς.

Γιατί η αποδοκιμασία της κυβέρνησης δεν σημαίνει καμιά αστάθεια για τη χώρα.

Αντιθέτως, σταθερότητα σημαίνει να υπάρξει μια νέα ισορροπία στο πολιτικό σύστημα.

Σταθερότητα σημαίνει ισχυρή αντιπολίτευση, που ελέγχει αξιόπιστα την κυβέρνηση.

Σταθερότητα σημαίνει εναλλακτικό προοδευτικό σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε επιτελικό κράτος.

Αντί γι’ αυτό δημιούργησέ ένα σκληρό πελατειακό μηχανισμό.

Ένα επιτελικό κράτος, κλείνει τα τακτικά χειρουργεία στα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας.

Ένα επιτελικό κράτος που παρακολουθεί σαν τροχονόμος να έχουμε τριπλάσιο πληθωρισμό τροφίμων από τον μέσο όσο της Ε.Ε.

Να έχουμε τις 2ες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας μετά τη Βουλγαρία.

Ένα επιτελικό κράτος, που προκάλεσε την παρέμβαση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και της επιτροπής καταπολέμησης της απάτης, για να ελέγξουν διαγωνισμούς του Ταμείου Ανάκαμψης 2.5 δισ. ευρώ.

Ένα επιτελικό κράτος που παρακολουθεί με τα χέρια κατεβασμένα, τα ενοίκια να ανεβαίνουν τα τελευταία 3 χρόνια κατά 50% και την αγοραστική δύναμη του Έλληνα να είναι η προτελευταία της Ευρώπης, οριακά πάνω από τη Βουλγαρία. 

Ένα επιτελικό κράτος, που εκβιάζει τους 15.000 επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίζοντας μετά από 1 χρόνο μόνο 51.

Θεωρώ ντροπιαστική την απόφαση, η Ελλάδα, μοναδικό Κράτος- Μέλος της Ε.Ε., να τεθεί υπόευρωπαϊκήεπιτροπεία, ο ΟΠΕΚΕΠ, ο οργανισμός που μοιράζει τις αγροτικές επιδοτήσεις, με επιπλέον πρόστιμο 283εκατ. ευρώ

Ένα επιτελικό κράτος γυμνό, ακόμη και στο υποτιθέμενο πλεονέκτημά του, αυτό της ψηφιακής μετάβασης.

Έχουμε το ακριβότερο και πιο αργό ίντερνετ. Η Βουλγαρία έχει διπλάσια ταχύτητα ίντερνετ από την Ελλάδα. Η Πορτογαλία τετραπλάσια.

Λέμε όχι στην κυβέρνηση που οδήγησε τα νέα ζευγάρια να αυξήσουν πέρυσι κατά 50% τις εγγραφές των παιδιών τους στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Λέμε όχι στον κ. πρωθυπουργό, που πριν ένα χρόνο, δήθεν απειλούσε τα μονοπώλια ότι στην αισχροκέρδεια η Ελλάδαδεν θα γίνειμπανανία.

Λυπάμαι που τώρα ομολογεί ότι καταντήσαμε μπανανία, αφού στέλνει επιστολές στην κα. Φόν Ντερ Λάιεν, ομολογώντας την αδυναμία του ως πρωθυπουργός να πατάξει την αισχροκέρδεια στην Ελλάδα.

Λυπάμαι να παρακολουθώ και τον κ. Κασσελακη, να μας επιδεικνύει ως δήθεν δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ μια σελίδα χαρτιού. Που δεν είναι ούτε ΠΟΘΕΝ ούτε ΕΣΧΕΣ. Που μας παρουσιάζει ως δήθεν μεγάλη χάρη που μας κάνει, μια βασική του νομική υποχρέωση, όπως έχουμε 300.000 Έλληνες πολίτες που καταθέτουμε τη σχετική δήλωση.

Έναν αρχηγό που με την ίδια ευκολία, που πριν λίγα χρόνια υμνούσε τον κ. Μητσοτάκη και παραλίγο να γινόταν Υπουργός του.

Έναν αρχηγό, που συνοδεύεται από τον πρ. Υπουργό του κ. Καραμανλή που χρεωκόπησε τη χώρα, τον κ. Αντώναρο και έναν αρχηγό που το δεξί του χέρι είναι ο ναύαρχος Αποστολάκης, ανακοινωμένος Υπουργός του κ. Μητσοτάκη για μια ημέρα.

Έναν αρχηγό, που ουσιαστικά λειτουργεί ως χρυσός χορηγός του κ. Μητσοτάκη, αφού μεταφέρει την πολιτική συζήτηση από τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού, στην ανταλλαγή δηλώσεων για προσωπικά του προβλήματα.

Λυπάμαι να παρακολουθώ μια κυβέρνηση συνεχών αποτυχιών στην εξωτερική πολιτική.

Με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να κάνει τζαμιά την Αγιά Σοφιά και την Μονή της χώρας.

Με την πλήρη αφωνία της Ελλάδας, στη διδασκαλία του δόγματος της γαλάζιας πατρίδας στα τούρκικα σχολεία.

Με την απόλυτη σιωπή του κ. Μητσοτάκη στην καταγγελία του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, που παραβιάζει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Λυπάμαι για τονπολιτικόπερίπατο που έκανε ο πρωθυπουργός της ΑλβανίαςΈντι Ράμα στην Αθήναστέλνονταςμηνύματα πως είναι ισχυρός, ακόμα και μέσα στην Ελλάδα.

Λυπάμαι για την ανικανότητα της κυβέρνησης, που πιάστηκεαδιάβαστηακόμη και στο σκοπιανό όταν εδώ και μήνεςξέραμεόλοι ότι το κόμμα πουθα κερδίσει έχει την ονομασία ‘’Πρώτα η Μακεδονία’’

Με την Κλιματική Αλλαγή, την μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας και της Ελλάδας, έχουμε τραγικά αποτελέσματα.  Με την Ε.Ε. να εκπέμπει το 7%, τις ΗΠΑ 14% και την Κίνα 33%.

Μας πνίγηκαν άνθρωποι στην Μάνδρα, μας πνίγηκαν συνάνθρωποι στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Χαλκιδική.

Μας πνίγηκαν στη Θεσσαλία.

Με τις πλημμύρες να αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο των κλιματικών καταστροφών, τι κάνει η σημερινή κυβέρνηση;;

Το 2014παραδώσαμε τα 13 Σχέδια Διαχείρισης ΚίνδυνουΠλημμυρών για όλες τις Περιφέρειες τις Χώρας.

Τα σχέδια αυτά πρέπει να επικαιροποιούνται κάθε 6-7 χρόνια.

Όμως, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, αδιαφόρησε να τα επικαιροποίησει, να πάρει μέτρα για να μην πνιγούν άλλοι συνάνθρωποί μας.

Έτσι, πριν 1,5 μήνα, η ΕυρωπαϊκήΕπιτροπή παρέμπεψε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί δεν έχει επικαιροποιήσειΚΑΝΕΝΑσχέδιο διαχείρισης κινδύνου πλημμυρών για ΚΑΜΙΑ περιφέρεια της χώρας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου μας για τη χώρα.

Ένα σχέδιο που στηρίζεται σε 3 πυλώνες:

1. Το περιβάλλον, την προστασία από την κλιματική καταστροφή, το αγροτικό τοπίο, τις πόλεις μας, τις Περιφέρειες.

2. Την ενέργεια, το καύσιμο που θα χρησιμοποιούμε, τον τρόπο για να απεξαρτηθούμε από τις εισαγωγές.

3. Το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο μας που στηρίζεται σε αυτό που ονομάζω «Πράσινη Μετάβαση MadeinGreece».

Ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο, με αξιοποίηση των εθνικών μας πόρων, αυτών που γνωρίζουμε (αέρας, ήλιος, θάλασσα κλπ) αλλά και αυτών που δεν γνωρίζουμε (μεταλλεύματά, σπάνιες γαίες, ορυκτό πλούτο, κ.λ.π).

Με ενίσχυση και υποστήριξη της εγχώριας παραγωγικής διαδικασίας, τόσο σε  Εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μια ανάπτυξη δίκαιη που δεν αφήνει τους αδύναμους απ’ έξω.

Μια συμπεριληπτική ανάπτυξη.

Είμαι περήφανος που εμείς ανοίξαμε το φάκελο ελληνικοί υδρογονάνθρακες, για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων μας αξίας €250δισ.

Διασφαλίσαμε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στις ελληνικές θάλασσες

Θεσμοθετήσαμετα απώτερα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

Δημοσιεύσαμε στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χάρτες ΑΟΖ, πρώτη φορά στην ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους.

Δημιουργήσαμε το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, για την ενίσχυση με 70δισ. ευρώ, του εθνικού ασφαλιστικού συστήματος και των συντάξεων των Ελλήνων πολιτών, από τα δημόσια έσοδα των εθνικών κοιτασμάτων.

Στις πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που νομοθέτησε το 2010 το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο – Κ.Ο.Τ. για έκπτωση έως 42% σε 700.000, οικονομικά ασθενείς ελληνικές οικογένειες.

Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το εξοικονομώ κατ’ Οίκον με μείωση του ενεργειακού κόστους μιας κατοικίας κατά 1.700 ευρώ το χρόνο. Εξοικονόμηση ισοδύναμη με δύο συντάξεις.

Νομοθετήσαμε το Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύηςπου δίνει 70% έκπτωση στα τιμολόγια ηλεκτρισμού, στα συσσίτια και τις κοινωνικές υποδομές της εκκλησίας και των Δήμων, όπως και σε όλα τα ιδρύματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από το Χαμόγελο του Παιδιού και τα παιδικά χωριά SOS, μέχρι τα δημόσια δημοτικά και εκκλησιαστικά ορφανοτροφεία και γηροκομεία.

Θεσμοθετήσαμε την Ενεργειακή Δημοκρατίαγια μικρούς παραγωγούς φωτοβολταϊκών και για 300.000 Έλληνες αγρότες, ενταγμένους στους ΤΟΕΒ.

Νομοθετήσαμε για 500 ορεινά χωριά μας, μερικά από τα οποία και στην Αργολίδα, χωριά όπου είναι εγκατεστημένα αιολικά πάρκα, το μηδενισμό των λογαριασμών ηλεκτρισμού τους, μέσα από τη χορήγηση του 3% του ετήσιου τζίρου των πάρκων.

Αναδείξαμε γεωπολιτικά τη χώρα.

Υλοποιήσαμετον σχεδιασμό την κατασκευή και τη χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία, το 2013 των αγωγών φυσικού αερίου TAP, του Ελληνοβουλγαρικού, του EastMed  από Ισραήλ και Κύπρο προς Ελλάδα και Ιταλία.

Αναδείξαμε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με το FSRU ως νέα πηγή τροφοδοσίας με φυσικό αέριο όλων των ανατολικών Βαλκανίων.

Χαμογελώ με συγκατάβαση για τα έργα αυτά τα οποία εγκαινιάζει περιχαρής ο κ. Μητσοτάκης, για τα οποία κόβει κορδέλες, χωρίς να έχει το στοιχειώδες πολιτικό θάρρος να πει ότι είναι έργα ΠΑΣΟΚ.

Μετασχηματίσαμε την Ελλάδα απο τον φτωχό συγγενή της ενεργειακής εξάρτησης σε μια χώρα ενεργειακό πρωταγωνιστή της Ανατολ. Μεσογείου και τον Βαλκανίων.

Χαίρομαι που με πρωτοβουλία μου, νομοθετήσαμε 30 χρόνια μετά το νόμο Τρίτση, το 2014, το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής», για τη βιώσιμη ανάπτυξη του λεκανοπεδίου.

Βρεθήκαμε στις πρώτες χώρες της Ευρώπης με τη δημοσίευση της Εθνικής Στρατηγικής για την Προστασία της Ελληνικής Βιοποικιλότητας.

Αυτοί είμαστε εμείς!

Αυτή είναι η δική μου πολιτική παρακαταθήκη.

Ρωτούν πολλοί φίλοι  γιατί να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ.

Απαντώ:

Πρώτο, για να υπάρξει στις 10 Ιουνίου επιτέλους μια ισχυρή σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και όχι το lifestyle των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών. Δεν σχολιάζω το προσωπικό κόμμα που διαμορφώνει ο κ. Κασσελάκης. Ένα κόμμα που δεν ξέρει αν μεταλλάσσεται σε ριζοσπαστικό, ή δεξιό, ή διδάσκεται από τον ΝτόλαντΤράμπ.

Δεύτερο, για να διαμορφωθεί στη χώρα, μια ισχυρή, δημοκρατική, προοδευτική κεντροαριστερά της σοσιαλδημοκρατίας, της κοινωνικής ευαισθησίας και της οικολογικής παραγωγικότητας. Μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.

Και τρίτο, γιατί αν θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, μια ισχυρή Ευρώπη με στρατηγική αυτονομία, αυτό μόνο η μεγάλη οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών μπορούμε να το καταφέρουμε.

Τα συντηρητικά ευρωπαϊκά κόμματα, οδηγούν τις κοινωνίες στην ακροδεξιά, με την ψευδαίσθηση ενός ανύπαρκτου δήθεν ασφαλούς καταφυγίου, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, σε μια φοβισμένη και εσωστρεφή Ευρώπη που παρακμάζει δημογραφικά και αναπτυξιακά.

Αντίθετα, σας καλώ να αγωνιστούμε για τη μεγάλη Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Μεταρρύθμιση, για το μεγάλο άλμα προς τα μπρος.

Για μια Ευρώπη, ισχυρό γεωπολιτικό παίχτη.

Με ανθεκτικό κοινωνικό και ασφαλιστικό σύστημα.

Με νέες πολιτικές στην ενέργεια, την Κλιματική Κρίση, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα,τονευρωστρατό, και με ένα μόνιμο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που θα μειώσει τις ανισότητες και θα οδηγήσει σε σύγκλιση τον Νότο και τον Βορρά.

Μια Ευρώπη της κοινωνίας και των λαών.

Η Ευρώπη χρειάζεται σήμερα εμπνευσμένη πολιτική ηγεσία, εμπνευσμένο πολιτικό σχέδιο, εμπνευσμένο πολιτικό λόγο.

Όχι, μετριότητες που σήμερα, βρίσκονται στις υψηλές θέσεις στην commission.

Για μια Ευρώπη Πράσινη και Ασφαλή.

Γιατί:

1)Η νέα ΚΑΠ έγινε χωρίς κανένα διάλογο με τους φορείς των αγροτών.

Υπήρξε καταστροφική για τον Έλληνα αγρότη.

Η βασική ενίσχυση μειώθηκε δραματικά και για πολλούς παραγωγούς άγγιξε μηδενικά όρια.

Τα λεγόμενα οικο-σχηματα που αντικατέστησαν το πρασίνισμα, ήταν φτιαγμένα ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών να είναι αποκλεισμένοι από αυτά.

Ακόμα και αυτοί που μπήκαν, πήραν τα μισά χρήματα από τα χρήματα αναφοράς.

Αυτά τα οικο-σχηματα δε μπορούν να προχωρήσουν στην ελληνική πραγματικότητα. Δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε για μια αναθεώρηση της ΚΑΠ που πραγματικά θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Έλληνα αγρότη και του παραγωγού της Αργολίδας.

2)Οι παραγωγοί της Αργολίδας πήραν το μισό ποσό ανά στρέμμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης που δικαιούνταν. Για τη διάλυση και την ανικανότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ,έχουμε μπει υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση.

Θα παλέψουμε άμεσα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ώστε οι παραγωγοί της Αργολίδας να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.

3)Θα αγωνιστούμε στην Ευρώπη, μαζί με άλλες χώρες, ώστε να υπάρξει προστασία των ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων από εισαγωγές ίδιων προϊόντων από τρίτες χώρες.

4) Απαιτούμε άμεσα ο ΕΛΓΑ να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ενστάσεων από τον παγετό του 2022 δικαιώνοντας τους παραγωγούς της Αργολίδας.

Φίλες και φίλοι,

Στις κρίσιμεςεκλογές της 9ης Ιουνίου ζητώ τη στήριξή σας.

Η Ελλάδαπρέπει να διασφαλίσει ισχυρή φωνή στα ευρωπαϊκάόργανα, το ευρωκοινοβούλιο.

Η επιλογήικανώνευρωβουλευτών θα προσδιορίσει το μέλλονμας τις επόμενες δεκαετίες.

Το 80% των αποφάσεων που ρυθμίζουν τη ζωή μας,  νομοθετείται στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο.

Έχουμε καθήκον να επιλέξουμε τους ευρωβουλευτές μας με βάση την ικανότητα και την πολιτική τους συνέπεια.

Με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις τους. 

Με βάση την αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της πατρίδας μας και όλων των πολιτών.

Εργαζόμαστε για τηνΕλλάδακεντρικόενεργειακόκόμβο με στρατηγικές για ανανεώσιμη ενέργεια και ασφάλεια. Ακολουθώντας το παράδειγμα μας από το 2014 όντας η 3η καλύτερη  στον κόσμο στα φωτοβολταϊκά και η 8η καλύτερη στην Ευρώπη στα αιολικά!

Στηρίζουμε την πράσινη μετάβαση με προστασία των ευάλωτων και με πολιτικές διαβούλευσης αειφορίας και δικαιοσύνης.

Ενισχύουμε την κοινωνικήσυνοχή μεμείωση των τιμών της ενέργειας και των καταναλωτικών αγαθών.

Αν με τιμήσετε, δεσμεύομαι να αφιερώσω γνώσεις, εμπειρία, αποφασιστικότητα σε πολιτικές για το κλίμα, για ενεργειακή απεξάρτηση, στήριξη ΜμΕ, για μια σύγχρονη ασφαλήΚοινή Αγροτική Πολιτική με ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών και παραγωγή  προϊόντων με υψηλά ποιοτικά πρότυπα.

Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Να γίνουμε μια γροθιά.

 Όλοι μαζί, μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε.

Σας καλώ να βαδίσουμε μαζί σε αυτόν τον όμορφο αγώνα.

Για μια ισχυρή Ευρώπη

Για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη.

Για μια Ελλάδα που αξίζει καλύτερα.

Πάμε μαζί!

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου."



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ