V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Αργολίδα: Κρανίου τόπος το Κρανίδι από την πυρκαγιά που πέρασε μέσα από τον οικισμό (βίντεο)

Φωτιά
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σήμερα (21/6) στο Κρανίδι Αργολίδας. Οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από τον οικισμό του Κρανιδίου και έχει ζητηθεί η εκκένωσή του. Οι κάτοικοι έχουν μετακινηθεί προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.
Στον οικισμό του Κρανιδίου βρίσκονται πέντε μέτωπα φωτιάς με τους 42 πυροσβέστες, κατοίκους και εθελοντές να καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για να μην κανούν σπίτια. Επιχειρούν 5 ελικόπτερα και δύο αεροσκέφη τύπου Canadair.
Οι άνεμοι το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή έφταναν τα 7 και 8 μποφόρ, στην συνέχεια όμως η έντασή τους έπεσε, κάτι που κάνει τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής αισιόδοξους για τον περιορισμό των μετώπων.
Νωρίτερα, μήνυμα 112 πήραν και οι κάτοικοι των περιοχών ανατολικό Κρανίδι για απομάκρυνση κατοίκων για Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη, λόγω της πυρκαγιάς. Υπήρξε επίσης έκκληση δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου, να μετακινηθεί ο κόσμος προς Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι, προληπτικά για να δουλέψει η επιχείρηση πυρόσβεσης της φωτιάς Κρανιδίου.
Επιχειρούν 22 οχήματα, 42 πυροσβέστες, 2 υδροφόρες, 10 ελικόπτερα, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να ενισχύονται συνεχώς.

Πηγή: ert.gr


ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ