ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Άργους: Να διασφαλιστεί το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε σίτιση, ασφάλεια και καθαριότητα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. | |
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Άργους
Αυτό που απασχολεί έντονα αυτή την περίοδο το σωματείο μας είναι η επικείμενη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων μας σε φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα στις 30/6/2024.

Αυτό που γνωρίζουμε επίσημα αυτή την στιγμή, από δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. του αρμόδιου Υπουργού Υγείας, είναι ότι μετά την λήξη των εν λόγω συμβάσεων, οι υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας θα ανατεθούν σε εργολάβους.

Ως Σωματείο εργαζομένων βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων των οποίων το εργασιακό καθεστώς κινδυνεύει. Δεν αντιλαμβανόμαστε ΣΕ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, την στιγμή που είναι γνωστό ότι το κόστος θα είναι μεγαλύτερο. Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει, είτε οι υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου , είτε να δοθεί με νομοθετική ρύθμιση η δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να προκηρύξουν νέους διαγωνισμούς με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. για μόνιμες θέσεις των ειδικοτήτων αυτών ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ.

Υ.Γ Όλοι οι κοινωνικοί φορείς (Εργατικό κέντρο, Επιμελητήριο ,Τοπική Αυτοδιοίκηση ,κόμματα) , καθώς και οι Εκπρόσωποι μας στο ΔΣ του νοσοκομείου μας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.

Η Πρόεδρος 
ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Η Γενικός Γραμματέας
ΚΩΝ/ΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Τα μέλη

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ
ΚΟΛΕΒΕΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΑΡΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΔΑΓΡΕ ΕΥΘΑΛΕΙΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ