ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Αργολίδα: Πολύ δύσκολη η κατάσταση από την πυρκαγιά μέσα στην πόλη του Κρανιδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:03:00 μ.μ. | | |
Φωτιά
Φωτιά μέσα στην πόλη του Κρανίδιου Αργολίδας ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιω. Ματζούνη, η φωτιά έχει ξεσπάσει μέσα στον αστικό ιστό πιθανότατα από κάποια ξερόκλαδα και έτσι δυνάμεις της πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο.
Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, απηύθυνε έκκληση για εκκένωση των σπιτιών και απομάκρυνση των κατοίκων προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.
«Μεγάλη Φωτιά αυτή την ώρα στο Κρανίδι! Σας εφιστώ την προσοχή! Παρακαλώ εκκενώστε τα σπίτια, φύγετε προς Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη. Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιώτες υδροφόρες, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου και έρχονται και ελικόπτερα. Σας παρακαλώ να είστε προσεκτικοί, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη στιγμή στο Κρανίδι».
Φωτιά
Να επισημάνουμε πως στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Πελοπόννησο καθώς και 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ
Σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι δύο μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε Αρκαδία και Αργολίδα

Σοβαρότερη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Χρήστο Λαμπρόπουλο στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι η «φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χορέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα».

Την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Δούκα Βρύση, στην Αργολίδα, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι προς το παρόν δεν απειλείται ο οικισμός. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 54 πυροσβέστες, με τρία πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωρία Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα και Ράχη προς Σκούρα.

Οσον αφορά το πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία, «η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Χωρέμι, που ευτυχώς έχει εκκενωθεί», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κουρουνιώτης, μιλώντας στον Alpha, τονίζοντας ότι «κάηκαν τουλάχιστον 2-3 σπίτια».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Απιδίτσα, Χρούσα με κατεύθυνση τη Μεγαλόπολη.

Αργολίδα


Αναφορικά με την πυρκαγιά στην Λύρκεια Αργολίδας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λύρκειο όρος που βρίσκεται πάνω από τον οικισμό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και από αέρος 1 αεροσκάφος και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας, καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτούς και να κατευθυνθούν προς Λύρκεια. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Λύρκεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ