ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Δράση από τη νεοσύστατη Ομάδα Ανακύκλωσης Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:43:00 μ.μ. | |
Πλαστικά καπάκια
Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Ομάδα Ανακύκλωσης Αργολίδας έκανε μία σημαντική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας. 

Η ομάδα αυτή, αποτελούμενη από ενεργούς πολίτες και επιχειρήσεις της Αργολίδας, προσέφερε το ποσόν που συγκεντρώθηκε από την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών στον Σύλλογο "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" ΑΜΕΑ Αργολίδας.

Ποιοι είμαστε
Η Ομάδα Ανακύκλωσης Αργολίδας δραστηριοποιείται στην περιοχή με στόχο την περιβαλλοντική προστασία, την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Ανακύκλωση στην Πηγή.

Με τη συλλογική προσπάθεια μέχρι σήμερα και τη συμμετοχή όλων των πολιτών, συγκεντρώνουμε ανακυκλώσιμα υλικά και τα μετατρέπουμε σε χρηματική αξία, η οποία προσφέρεται σε συλλόγους και ομάδες που χρειάζονται τη στήριξή μας.

Τι ανακυκλώνουμε
• Πλαστικά καπάκια νερού • Μπουκάλια νερού
PET
• Αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών

Που ανακυκλώνουμε
Για την ανακύκλωση των πλαστικών καπακιών έχουμε τοποθετήσει ειδικά βαρέλια σε δύο σημεία:
• Καλαμάτας 8 & Μικράς Ασίας, Ναύπλιο, 21100
• Μεσολογγίου 21 & Προφήτη Ηλία, Ναύπλιο, 21100

Τα μπουκάλια νερού
PET
και τα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών μπορούν να ανακυκλωθούν στα σπιτάκια ανακύκλωσης

 Στόχοι μας
Η δράση μας έχει δύο κύριους στόχους:
1. Περιβαλλοντική προστασία: Επιδιώκουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές. Επιδιώκουμε να γίνει κατανοητό ότι η ανακύκλωση στην πηγή είναι απαραίτητη για την Αργολίδα, την Πελοπόννησο και ολόκληρη την Ελλάδα.

2. Οικονομική ενίσχυση: Με τον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών, τα «σκουπίδια» μετατρέπονται σε καθαρά προϊόντα με χρηματική αξία. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την ανακύκλωση προσφέρονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Πλαστικά καπάκια νερού Τα καπάκια τοποθετούνται στα ειδικά βαρέλια στις καθορισμένες τοποθεσίες όποτε οι πολίτες μπορούν.

Η ανακύκλωση των πλαστικών καπακιών αποφέρει 0,15 €/κιλό. Σε κάθε τόνο αυτού του υλικού, τα 150 € που συγκεντρώνονται προσφέρονται για την ενίσχυση ενός συλλόγου.

Ξεκινήσαμε με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ "ΟΔΥΣΣΕΙΑ".

Η προσφορά στον Σύλλογο "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" ΑΜΕΑ Αργολίδας Η πρώτη μας δωρεά, που συγκεντρώθηκε από την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, προσφέρθηκε στον Σύλλογο ΑΜΕΑ "ΟΔΥΣΣΕΙΑ". Ο σύλλογος αυτός υποστηρίζει άτομα με αναπηρίες στην περιοχή της Αργολίδας, προσφέροντας τους απαραίτητους πόρους και τη φροντίδα που χρειάζονται.

Συμπέρασμα
Η δράση της Ομάδας Ανακύκλωσης Αργολίδας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αναδεικνύει την δύναμη της συλλογικής προσπάθειας και της περιβαλλοντικής συνείδησης. Με τη συμμετοχή όλων μας, μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να υποστηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή, ανακυκλώνοντας τα πλαστικά καπάκια, τα μπουκάλια νερού PET. και τα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών.

Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Σημείωση: Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για εναλλακτική διαχείριση στο Δήμο Ναυπλιέων οι οποίες θα δημοσιευθούν πολύ σύντομα.

Για επικοινωνία και συμμετοχή στις δράσεις μας:
recyclingargolis@gmail.com

https://argolidalife.gr/omada-anakyklosis-argolidas/

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ