ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ο ρόλος της συνεργασίας & της ομαδικότητας στις εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:30:00 μ.μ. | |
Αφίσες εκδηλώσεων
Στις πρόσφατες ανακοινώσεις του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού παρουσιάζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου, αναφερόμενος συχνά στον εαυτό του ως τον βασικό φορέα υλοποίησης αυτών. (Τρέξε Κώστα, τρέξε - να σημειώσω ότι δύο βραδιές δεν κοιμήθηκα...)

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η οργάνωση και η επιτυχία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών από στελέχη του Δήμου, υπαλλήλους, φορείς και συλλόγους της τοπικής κοινωνίας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται η συμβολή όλων αυτών των ανθρώπων και οργανισμών, καθώς χωρίς αυτούς, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό.

Είναι κρίμα που μια εγωκεντρική παρουσίαση του ρόλου του Αντιδημάρχου Πολιτισμού αποξενώνει το Δήμο από τους πολίτες, προσπαθώντας να τους κάνει απλούς θεατές και όχι συμμέτοχους.
 
Οι εκδηλώσεις του Δήμου, έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια, δεν είναι πρωτοφανείς ούτε καινοφανείς πρωτοβουλίες. Αποτελούν μέρος μιας μακράς παράδοσης που έχει διαμορφωθεί με τη συμβολή πολλών ανθρώπων και φορέων. Πολλές δεν γίνονται για πρώτη φορά, άρα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν ανακάλυψε τον Άρη, ούτε εμείς έχουμε έρθει από άλλο πλανήτη.

Οι εκδηλώσεις είναι μια ευκαιρία για την κοινότητα να ενωθεί, να συνεργαστεί και να γιορτάσει από κοινού τον πολιτισμό. Αναγνωρίζοντας και ευχαριστώντας όλους όσους συμβάλλουν, ενισχύουμε την αίσθηση του ανήκειν και της συμμετοχής, κάτι που είναι θεμελιώδες για την κοινωνική συνοχή και την πολιτιστική ανάπτυξη.

Τελικά, η πραγματική δύναμη των πολιτιστικών εκδηλώσεων δεν βρίσκεται στον Αντιδήμαρχο που τις ανακοινώνει, από τα προσωπικά προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά στους ανθρώπους που εργάζονται ακούραστα πίσω από τις σκηνές για να τις κάνουν πραγματικότητα.
 
Ας μην ξεχνάμε ποτέ την αξία της συνεργασίας και της ομαδικής προσπάθειας.

Γιώργος Χατζόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ