ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Eθελοντική αιμοδοσία και στις δύο νοσηλευτικές μονάδες της Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 π.μ. | |
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Την 14η Ιουνίου εορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη.Το αίμα είναι βασικό συστατικό της ζωής, αναντικατάστατο θεραπευτικό μέσο και η μόνη πηγή του είναι ο άνθρωπος. 

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια ανιδιοτελής πράξη αγάπης και αλληλεγγύης, ένα δώρο στην κοινωνία αναγνωρισμένο τα τελευταία 20 χρόνια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι ανάγκες σε αίμα συνεχώς αυξάνονται παγκοσμίως και μία μονάδα αίματος ( 5min από το χρόνο μας) μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές συνανθρώπων μας. Η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή της κοινωνίας στην εθελοντική αιμοδοσία είναι απολύτως αναγκαία.Αποτελεί υπέρτατη πράξη αλτρουισμού και προσφοράς, μια πράξη στήριξης στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Δίνει στον ασθενή τη δυνατότητα και την ελπίδα για μια καλύτερη και υγιή ζωή καθώς και πίστη στη δύναμη της ανθρώπινης αγάπης και προσφοράς .

Η χώρα μας χρειάζεται ετησίως περίπου 700.000 μονάδες αίματος, οι εθελοντές αιμοδότες είναι μόνο 200.000 και αιμοδοτούνδύο με τρεις φορές το χρόνο. Συνεπώς το αρνητικό ισοζύγιο καλύπτεται με εισαγωγή αίματος από το εξωτερικό. Η ευαισθητοποίηση και η άμεση συμμετοχή της κοινωνίας μας στην εθελοντική αιμοδοσία είναι ο μόνος τρόπος κάλυψης των ελλείψεων.

Με την ευκαιρία της εορτής της παγκόσμιας ημέρας του εθελοντή αιμοδότη, το τμήμα της αιμοδοσίας του ΓΝ Αργολίδας θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στους χώρους και των δύο νοσηλευτικών μονάδων ‘Αργους και Ναυπλίου.

ΓΝ ‘Αργους (‘Ωρα 9.00-13.30) και ΓΝ Ναυπλίου ( ‘Ωρα 10.00-13.00).

Ο Διευθυντής Αιμοδοσίας ΓΝ Αργολίδας
Αθανάσιος Πανουτσόπουλος



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ