ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το Τμήμα Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Northeastern των Η.Π.Α.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. |
Ακαδημαϊκοί
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Northeastern των Η.Π.Α. υλοποιήσαν Πρόγραμμα Επιμόρφωσης συνολικής διάρκειας τριάντα (30) ωρών με τίτλο: «Αξιολόγηση των Συμπεριφορικών και Συναισθηματικών Δυσκολιών Μαθητών Α΄/θμιαςΕκπ/σης και Εφαρμογή Παρεμβάσεων Αντιμετώπισης εντός της Σχολικής Τάξης». 
Εισηγητές στο ανωτέρω Πρόγραμμα Επιμόρφωσης ήταν ο RobertJ. Volpe, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Northeastern των Η.Π.Α. καθώς και η AmyM. Briesch, Καθηγήτρια στο Τμήμα Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Northeastern των Η.Π.Α. Επιστημονική Υπεύθυνη του ανωτέρω Προγράμματος Επιμόρφωσης ήταν η Ελένη Διδασκάλου (Αν. Καθηγήτρια,ΠανεπιστήμιοΘεσσαλίας·VisitingProfessor, NortheasternUniversity, U.S.A.· VisitingProfessor,BostonUniversity, U.S.A.· AdjunctProfessor, FlindersUniversity, Australia). Το Ίδρυμα Ωνάση ήταν βασικός υποστηρικτής του Προγράμματος Επιμόρφωσης.
Στο ανωτέρω Πρόγραμμα, το οποίο έλαβε χώρα στο Βόλο (17/6/2024-22/6/2024) και προσφέρθηκε δωρεάν, συμμετείχαν περισσότεροι, από εκατό συνολικά, επιμορφούμενοι: α) Σύμβουλοι ειδικής και γενικής εκπαίδευσης, β) Διευθυντές Εκπ/σης, γ) Διευθυντές σχολικών μονάδων, δ) Εν ενεργεία εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής, ε) Ψυχολόγοι που υποστηρίζουν σχολικές μονάδες, ζ) Μεταπτυχιακοί φοιτητές ειδικής και γενικής εκπαίδευσης και ε) Προπτυχιακοί φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων. Η αξιολόγηση του Προγράμματος Επιμόρφωσης από τους επιμορφούμενους υπήρξε εξαιρετικά θετική.
Το ανωτέρω Πρόγραμμα Επιμόρφωσης αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων και στόχευσε σε ένα επίκαιρο θέμα, στο οποίο η επίσημη Ελληνική πολιτεία, έχει δώσει σημαντική βαρύτητα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ