ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Οι κινήσεις του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού για το… ξεμπλοκάρισμα του έργου στα Δερβενάκια και οι αναφορές τον Μάιο του 2024 (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:47:00 μ.μ. | | |
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Τα οδικά έργα με τεράστια κόστη βρίσκουν συχνά εμπόδια στην υλοποίησή τους και εκεί χρειάζεται με σωστή στρατηγική και κινήσεις που θυμίζουν.. σκάκι η αλλαγή πορείας από τον «γκρεμό» στην συνέχιση των εργασιών.

Τέτοιο έργο είναι και αυτό της βελτίωσης της επαρχιακής οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, δηλαδή του δρόμου που κατασκευάζει η Περιφέρεια με σκοπό την ασφαλή οδική σύνδεση Άργους και Ναυπλίου -της Αργολίδας γενικότερα- με τον αυτοκινητόδρομο Α7.

Το έργο, προϋπολογισμού 48.850.000 ευρώ, κινδύνευσε ως προς την πορεία των εργασιών, όμως αθόρυβα και μακριά από κινήσεις εντυπωσιασμού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, κατάφερε να το κρατήσει σε σωστή ρότα.

Οι συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών και τον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον Περιφερειάρχη να μιλά για την θετική εξέλιξη τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στο Υπουργείο Υποδομών στις 31 Μαΐου, όταν και υπέγραφε την παράκαμψη της Γιάλοβας.

«Να σημειωθούν και έργα τα οποία δρομολογούνται και είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικά, όπως το έργο στον κόμβο των Δερβενακίων, το οποίο πρόσφατα ανακοινώθηκε, ότι προχωράει», σημείωνε σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο, αφορά στην κατασκευή του τελευταίου συνδετήριου τμήματος, μήκους 7 χιλιομέτρων, της νέας επαρχιακής οδού ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, η οποία θα συνδέσει το οδικό δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κορίνθου – Τριπόλεως).

Ο πιο πάνω δρόμος, συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων -που συνδέεται με την υπό κατασκευή εθνική οδό Ναυπλίου – Λυγουριού μήκους 15 χιλιομέτρων-, αναμένει την υλοποίηση του μοναδικού και τελευταίου τμήματος, αυτού των Δερβενακίων, προκειμένου να ολοκληρωθεί και παράλληλα να αξιοποιηθεί η ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων, όχι μόνο της Αργολίδας, αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου.

Με την παράδοση σε χρήση τoυ οδικού άξονα βελτιώνεται η ασφάλεια και η κυκλοφοριακή ικανότητα των οδικών δικτύων των Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας.
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ