ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Αργολίδα: Σμήνος με 22 υπέροχα φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο Ναυπλίου - Ν. Κίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:48:00 μ.μ. | | |
Φοινικόπτερα
Ένα σμήνος με 22 φλαμίνγκο επισκέφθηκε την Δευτέρα 8 Ιουλίου τον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα.
Το σμήνος με τα πανέμορφα πουλιά αποτελείτο από ενήλικα και νερά πτηνά. Τα φλαμίνγκο επισκέπτονται το Ναυπλιο κατά την εαρινή περίοδο μετανάστευσης και κατά την φθινοπωρινή.
Τα Φοινικόπτερα (Phoenicopterus roseus) είναι από τα πιο εντυπωσιακά πουλιά που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε μια υγροτοπική περιοχή. 
Το (κοινό) Φοινικόπτερο είναι ένα μεγάλο είδος Φλαμίνγκο που απαντάτε και στον ελλαδικό χώρο. Ζει στους υγρότοπους των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, την Αφρική, την Ινδική υποήπειρο και την Μέση Ανατολή. Έχει νομαδική συμπεριφορά και συχνά απαντά σε μεγάλα πυκνά κοπάδια.
Ένας από τους βασικούς τρόπους για τη μελέτη της μεταναστευτικής τους συμπεριφοράς είναι η δακτυλίωση. Η δακτυλίωση είναι μια επιστημονική μέθοδος βασισμένη στην ατομική σήμανση των πουλιών, που γίνεται με την τοποθέτηση ενός δαχτυλιδιού με μοναδικό κωδικό στο πόδι τους. Στα Φοινικόπτερα αυτό γίνεται όταν είναι νεαρά, την εποχή που βρίσκονται ακόμα στη φωλιά, πριν πετάξουν.
Η δακτυλίωση πουλιών είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές αλλά και παλιές μεθόδους για τη μελέτη της βιολογίας, της οικολογίας, της συμπεριφοράς, των μετακινήσεων, της αναπαραγωγικής επιτυχίας και της δημογραφίας των πουλιών.
Ο μοναδικός συνδυασμός κάθε δακτυλιδιού επιτρέπει στους ερευνητές να υπολογίσουν μεταναστευτικές μετακινήσεις, την κατεύθυνση της μετανάστευσης αλλά και τη διάρκεια ζωής των πουλιών εφόσον κάποια πουλιά επανασυλληφθούν ή παρατηρηθούν σε κάποια άλλη περιοχή.
Τα δεδομένα των επανευρέσεων των Φοινικόπτερων, αποστέλλονται στους δακτυλιωτές, οι οποίοι συγκεντρώνουν όλες τις παρατηρήσεις για κάθε πουλί και έχουν έτσι μια συνολική εικόνα για τη ζωή του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ