ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

33ο Φεστιβάλ Ναυπλίου - 50 χρόνια δημοκρατία - Μια γιορτή για λίγους!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:32:00 π.μ. | | |
Μπούρτζι
Για τον εορτασμό των 50 χρόνων της ελληνικής δημοκρατίας, το 33ο Φεστιβάλ Ναυπλίου, παρουσιάζει το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, όπως και αποσπάσματα από το Άξιον Εστί, το Μαουτχάουζεν και τον Επιτάφιο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το ντουέτο Κορκολή – Μανουσάκη έχει ηχογραφήσει τρεις χρυσούς δίσκους, με έργα του Μίκη και έχει δώσει sold-out συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Για την γιορτή των 50 χρόνων Δημοκρατίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ναυπλίου, κος Βακαρέλης, επέλεξαν ως χώρο το υπέροχο Μπούρτζι, ενώ γνώριζαν ότι ο αριθμός των θεατών δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 300!!!
Η επιλογή του Μπούρτζι, παρά την ομορφιά και την ιστορικότητά του, περιορίζει τον αριθμό των θεατών και εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο η εκδήλωση αυτή αντικατοπτρίζει πραγματικά τις αξίες της δημοκρατίας και της συμμετοχικότητας.

Η περιορισμένη πρόσβαση σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση έρχεται σε αντίθεση με την ουσία της δημοκρατίας, η οποία βασίζεται στην ανοιχτή συμμετοχή όλων των πολιτών.

Διοργανώνουμε μια μουσική εκδήλωση για λίγους, ενώ θα μπορούσε να ήταν η συναυλία του καλοκαιριού.

Άλλωστε η τέχνη, και ιδιαίτερα η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, ανέκαθεν αποτελούσε φωνή για τους πολλούς.

Προσωπικά θεωρώ τουλάχιστον ατυχή, την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου και αρνούμαι ,να συμμετέχω σε ένα αγώνα δρόμου, προκράτησης θέσεων.

Σε τελική ανάλυση, η δημοκρατία δεν είναι μόνο πολίτευμα, αλλά και αξία, μια πολιτιστική αξία, που προωθεί την ισότητα, τη δικαιοσύνη και τη συμμετοχή. Ο εορτασμός της πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτές τις αρχές και να ενισχύει την κοινωνική συνοχή και την πολιτιστική συμμετοχή όλων των πολιτών.

Γεώργιος Δημ. Χατζόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ