ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Αργολίδα: «Καυτό» Σαββατοκύριακο με πάνω από 40 βαθμούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:52:00 π.μ. | |
Παραλία - λουόμενοι
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην Αργολίδα για σήμερα (13/07), Σάββατο, δημιουργώντας συνθήκες δυσφορίας και αποπνικτικής ατμόσφαιρας ιδιαίτερα για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων. 

Ο υδράργυρος, μάλιστα, αναμένεται να «σκαρφαλώσει» ακόμη και στους 41 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα δυτικά και βόρεια ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε τις περιοχές όπου το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 βαθμούς.

«Τις πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένουμε στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, δηλ. Κεντρική Μακεδονία, Πέλλα, Ημαθία, προς το εσωτερικό της Θεσσαλίας (κυρίως στην Λάρισα), προς την Βοιωτία, την Πελοπόννησο (ανατολική και νότια, Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα) αλλά και εσωτερικό της Κρήτης και της Ρόδου».

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο τους 38 με 40 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 41 με 42, στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο τους 40 με 42, στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 40 και τοπικά τους 41, στο Ιόνιο, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 και στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο τους 39 με 40 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 41 με 42, στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο τους 41 με 42 και πιθανώς τοπικά τους 43, στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42, στο Ιόνιο, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 40, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 και στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Πολιτική Προστασία: Συστάσεις προς τους πολίτες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών – «Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί»

Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

ή Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19/7.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω της θαλάσσιας αύρας. Σε υψηλά επίπεδα θα κυμαίνονται, ιδίως από τη Δευτέρα 15/7 και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι προβλέπονται συνθήκες υψηλής θερμικής καταπόνησης λόγω των επικείμενων θερμοκρασιών, στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του δείκτη θερμικής καταπόνησης (WBGT) στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.emy.gr/emy/el/forecast/deikths_wbgt

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ