Ο έλεγχος έγινε στις 9 Ιουλίου και το πρόστιμο έφτασε τις 5.500 ευρώ καθώς οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση διέθετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περασμένης διατηρησιμότητας κατά παράβαση του άρθρου 13 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ που επισύρει πρόστιμο 3.000 ευρώ.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι για πέντε είδη δεν αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο ότι είναι κατεψυγμένα. Το πρόστιμο για αυτή την παράβαση είναι 500 ευρώ ανά είδος.
Να σημειωθεί ότι ενώ σε σουπερμάρκετ και καταστήματα λιανικής επιτρέπεται να διατίθενται προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας, (με ημερομηνία “καλύτερα πριν από…”, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) απαγορεύεται να διατίθενται σε χώρους μαζικής εστίασης.
Αναλυτικά τα πρόστιμα ανα παράβαση:
α) η έλλειψη της ένδειξης «κατεψυγμένο» στον τιμοκατάλογο για πέντε είδη, κατά
παράβαση της παρ. 3Β του άρθρου 71 της Υ.Α. 91354/17 «Κωδικοποίηση Κανόνων
Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες
ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» (Β΄2983). Σύμφωνα με την παράγραφο 4Α του άρθρου 71 της Υ.Α.
91354/17 επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πεντακόσια ευρώ (500€) ανά είδος.
β) η διάθεση του τροφίμου «Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο – Delta Mi» των 5L (τεμάχια
2), με περασμένη ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας, κατά παράβαση του
άρθρου 13, παρ. 4 της Υ.Α. 91354/17 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και
Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» (Β΄2983).
Σύμφωνα με την παράγραφο 7Δ του άρθρου 13 της Υ.Α. 91354/17 επιβάλλεται
διοικητικό πρόστιμο τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000€) ανά κωδικό προϊόντος.