ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Γιατί χρωστάω ευχαριστίες… (γράφει ο Δημήτρης Δήμου)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | |
Δημήτρης Δήμου
Για μια ακόμη φορά παρακολουθούμε τις μέρες αυτές, την κόντρα μεταξύ Υπουργείου Υγείας, Γιατρών στοιχείο που είναι αποτέλεσμα της δυσπραγίας που υπάρχει, όταν η υγεία νοσεί …

Έτσι, οι κενές θέσεις τόσο ιατρικού όσο και νοσηλευτικού προσωπικού στα περιφερειακά νοσηλευτικά ιδρύματα μπαλώνονται με λύσεις προσωρινές που χάνονται στην πορεία.

Ωστόσο, είναι και οι περιπτώσεις όπου ιατρικό προσωπικό απορροφάται από μεγάλα ιατρικά κέντρα της πρωτεύουσας, αφού οι οικονομικές αμοιβές, οι χαμηλές οικονομικές αμοιβές, εξανεμίζονται λόγω του αυξημένου κόστους διαβίωσης, που έχει προκύψει…

Αναφέρω όλα αυτά ως στοιχείο που αποθαρρύνει κάθε ενδιαφερόμενο/νη να προκρίνει για όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί, ως λύση για καλύτερη περίθαλψη, τη μετάβαση σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας ή έστω μιας μεγαλύτερης γειτονικής πόλης.

Όμως, η περιρρέουσα φήμη για το αξιόπιστο του χειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου Ναυπλίου συνηγόρησε στην τελική επιλογή για το πρόβλημα της βουβωνοκήλης που προέκυψε, να γίνει στο νοσοκομείο της πόλης μου. Σε αυτό συνηγόρησε τόσο η συζήτηση που είχα με το χειρουργό κο Ηρακλή Αναστασιάδη, όσο και η εμπιστοσύνη που μου δημιούργησε…

Στη συνέχεια να αναφέρω ότι όλες οι αναγκαίες προκαταρτικές εξετάσεις (Αιματολογικές, καρδιολογικές, Ακτινολογικές) πριν το χειρουργείο, έγιναν γρήγορα, κανονικά με επιστημονική συνέπεια από τα ανάλογα Τμήματα, ενώ διαπιστώθηκε ότι το χειρουργικό τμήμα πράγματι είναι καλά οργανωμένο και αυτό φάνηκε και από τη μεταχειρουργική περίθαλψη.

Επισημαίνω, την επαγγελματική συνέπεια και αφοσίωση του νοσηλευτικού προσωπικού όπου χωρίς καμία διάκριση πραγματοποιούσαν το λειτούργημά τους με αφοσίωση και αγόγγυστα. Για παράδειγμα αναφέρω τον υπερήλικα που χειρουργήθηκε για αφαίρεση χολής, όπου δεν αφέθηκε ούτε μια στιγμή χωρίς τις αναγκαίες ενέργειες τόσο από το ιατρικό προσωπικό όσο και από το νοσηλευτικό μόνιμο ή προσωρινό. Αλλά και για τον νεαρό ινδό τον Σιν, που έφτασε τη νύχτα με δυνατούς στομαχικούς πόνους από όσο μπόρεσα να καταλάβω του παρασχέθηκαν όλες οι αναγκαίες εξετάσεις και περίθαλψη. Αναφέρω το γεγονός αυτό γιατί μου έδωσε την αίσθηση ότι δεν έγινε καμία διάκριση, στοιχείο που φανερώνει έναν πολιτισμό κατά πως αρμόζει στη χώρα μας.

Λοιπόν, χρωστάω ευχαριστίες στο χειρουργό κο Ηρακλή Αναστασιάδη, στην ομάδα του, καθώς επίσης στην Αναισθησιολόγο κα Ελένη Παρασκευά. Ακόμη, οι ευχαριστίες απευθύνονται στον Διοικητή κο Θεόδωρο Βασιλόπουλο, στο νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε όλους/ όλες τους/τις υπαλλήλους που εργάζονται στο νοσοκομείο Ναυπλίου συνεισφέροντας με το έργο τους ώστε η πόλη μας, να έχει μια αξιοπρεπή περίθαλψη και σιγουριά, όταν περνάμε το κατώφλι του χώρου εργασίας τους.

Ναύπλιο, 31 Ιουλίου 2024

Δημήτρης Δήμου
Πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Αργολίδας
τ. Δ/ντής ΔΑΟΚ ΠΕ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ