ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

«Μαγικές Πολιτείες» στη Νέα Επίδαυρο με Ιστόρηση Παραμυθιών στο Μουσείο της Εθνοσυνέλευσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:42:00 μ.μ. |
Πρόσκληση
Κάποτε οι ιστορίες συνομιλούν με μουσικές, κάποτε οι ηρωΐδες και οι ήρωες ακροβατούν πάνω σε νότες σαν πρόσφυγες του χρόνου, κάποτε η σκιά των τόπων σαν την Πιάδα σκεπάζει την άυλη κληρονομιά μας. 

Τότε είναι που αντιλαμβάνεται η ψυχή μας την ανάγκη της για φανταστικά ταξίδια. Εμπνευστές και δημιουργοί ενός τέτοιου ταξιδιού είναι ο ιστορητής Γιώργος Ευγενικός μαζί με τη μουσικό Θάλεια Θωμοπούλου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πιάδα» σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς προσκαλούν μικρούς και μεγάλους τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 20:30, στη Νέα Επίδαυρο, στο Θέατρο του Μουσείου της Εθνοσυνέλευσης να ξεδιπλώσουν το κουβάρι με τα παραμύθια, να γνωρίσουν ηρωίδες και ήρωες που δοκιμάζονται, αλλάζουν κι αποκτούν σοφία μέσα από περιπέτειες που συναρπάζουν και γοητεύουν! Έρχονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο και το ανατρέπουν, μπλέκονται σε αστείες περιπέτειες και ταξιδεύουν σε «Μαγικές πολιτείες», μέρη αλλοτινά και μαγικά.

- Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 105 ετών

- Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: Τηλ.6944962651
Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Ο Γιώργος Ευγενικός
, είναι ιστορητής, επιμελείται παραστάσεις, σχεδιάζει και υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα, εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά, με θεματικούς άξονες το παραμύθι και την αφηγηματική τέχνη.
 
Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» , της Γιορτής Παραμυθιών Κέας και του Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας. Δάσκαλος και διευθυντής της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αφηγείται ιστορίες από τη λαϊκή προφορική παράδοση, τη μυθολογία, ιστορίες βιωματικές και μαρτυρίες από τη σύγχρονη εποχή. Με τις ιστορίες του έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα την Κύπρο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έχει αφηγηθεί σε Φεστιβάλ, Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Λέσχες αφήγησης, Σχολεία, Ιδρύματα, στο Ραδιόφωνο την Τηλεόραση κ.αλ
 
Tον Απρίλιο του 2020 δημιούργησε το «Παραμυθόφωνο», μία πλατφόρμα ηχογραφημένων παραμυθιών (podcast). Απευθύνεται σε ακροατές όλων των ηλικιών και από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του είναι πρώτο στην κατηγορία του, στις προτιμήσεις των ακροατών στην Ελλάδα και ακούγεται σε 115 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Έχοντας ως στόχο τη συνθετική προσέγγιση της τέχνης και του λόγου αναζητά διαρκώς νέες μεθόδους που προάγουν την αφηγηματική τέχνη.

Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κούν. Ως ηθοποιός από το 1988 έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις σε θέατρα όλης της Ελλάδας και του Εξωτερικού στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η Θάλεια Θωμοπούλου
είναι μουσικός, τραγουδάει και παίζει το παραδοσιακό όργανο «Κανονάκι». Απόφοιτος του μουσικού σχολείου Παλλήνης και φοιτήτρια τελειόφοιτη του τμήματος μουσικών σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην κατεύθυνση της Εθνομουσικολογίας με παιδαγωγική επάρκεια.

Από πολύ μικρή ηλικία σπούδασε «Κανονάκι» με καθηγητές τους, Στ.Παπανικολάου, Λ.Κωνσταντάτου, Γ.Δεμελής, Ε. Ζαϊτίδου και Τ.Πούλιος.
 
Παρακολούθησε σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής με την Ν.Μπουρνέλη .

Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές σπούδασε για συνεχόμενα 15 έτη κλασικό και σύγχρονο χορό στη σχολή χορού, Αθήνας Λαμπαρίδη – Δήμου και συμμετείχε σε σεμινάρια σύγχρονου χορού.
Ως μουσικός εχει συμμετάσχει σε μουσικά σχήματα, φεστιβάλ, συναυλίες αλλά και εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ