ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Προβολή Ταινίας "Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο" στον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:38:00 π.μ. | | |
Πρόσκληση
Προβολή Ταινίας, Η ΡΟΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, από την Παιδική & Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου - Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης CINE-Δράσεις του Νεανικού Πλάνου, την Τρίτη 20/08 στις 20:00 στην Αυλή του Μορφωτικού Συλλόγου Νέα Κίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΚΙΑΝΑ 2024

 «CINE-δράσεις» με την προβολή και ανάλυση της πολυβραβευμένης της ταινίας "Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο" της Katja Benrath, με ελεύθερη είσοδο για όλους στην Νέα Κίο!

Την ταινία προλογίζει ο Κώστας Κορρές, Πολιτιστικός Διαχειριστής & Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ
Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο της Katja Benrath, Μυθοπλασία 101΄, Γερμανία, 2019

Σύνοψη: Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Rocca. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μία, μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά–αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα-, η Rocca ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Rocca υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Γι’αυτό, άλλωστε, γίνεται φίλη με τον άστεγο Caspar και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ταυτόχρονα, παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για να κερδίσει την καρδιά της γιαγιάς της.

Θέματα: οικογένεια, αλληλεγγύη, ασθένεια, απώλεια, δύναμη της τέχνης, φαντασία, φιλία.
https://www.youtube.com/watch?v=JtwkrqbVA28

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία στο site του Νεανικού Πλάνου:
https://www.neanikoplano.gr/i-roka-allazei-ton-kosmo/

Το πρόγραμμα «CINE-δράσεις» του Νεανικού Πλάνου τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, και στην Νέα Κίο με τη συνεργασία του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ