ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Τα ταξίδια στη ζωή μας (μια ετεροχρονισμένη απάντηση)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. | | |
Ταξιδιώτης
Πριν από εφτά (7) χρόνια, παραμονές Χριστουγέννων, ρώτησα τους μαθητές μου τι δώρο θα ήθελαν να τους κάνουν τις γιορτές. Οι απαντήσεις που έδωσαν ήταν ποικίλες. Ο Μ. Κ., ένας εξαίρετος χαρακτήρας και άριστος μαθητής, σήμερα πτυχιούχος Νομικής, απάντησε πως επιθυμούσε ένα εισιτήριο διαρκείας, για να ταξιδεύει ανά τον κόσμο. Κι όπως όλα δείχνουν, είχε απόλυτο δίκιο.

Η πραγματοποίηση ταξιδιών σε αξιόλογους προορισμούς αποτελεί από τις καλύτερες επιλογές για ψυχαγωγία, για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και για σωστή επένδυση χρημάτων. Ωστόσο, σε μια εποχή πνευματικά άνυδρη, που σχεδόν όλα θυσιάζονται στον βωμό της απόλαυσης υλικών αγαθών και σε δραστηριότητες που συνιστούν νόθα μορφή ψυχαγωγίας, επιλέγονται ως ταξιδιωτικοί προορισμοί περιοχές που δεν παρέχουν τη δυνατότητα ούτε για αναζωογόνηση ούτε για προσωπική ηρεμία και ισορροπία ούτε για επίσκεψη σε μνημεία πολιτισμού που εμπλουτίζουν τις γνώσεις και επιτρέπουν τη γνωριμία με τους ανθρώπους, τον πολιτισμό και την ιστορία τους.

Περιοχές όπως η Αργολίδα, ανήκουν στην κατηγορία των προορισμών που ενδείκνυνται για επισκέψεις, διότι πληρούν πολλές από τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις. Ο ποιοτικός επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί και να γνωρίσει τις Μυκήνες, τα αρχαία θέατρα Άργους και Επιδαύρου, την Ακρόπολη της Τίρυνθας, το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, τη γεμάτη ιστορία παλιά πόλη του Ναυπλίου και πολλούς άλλους σημαντικούς χώρους διαφορετικών ιστορικών περιόδων. Επίσης μπορεί να συνδυάσει το ταξίδι του με καλοκαιρινές διακοπές, να απολαύσει τα μπάνια του στις πολλές και πανέμορφες παραλίες του νομού, να περπατήσει σε μαγευτικές φυσικές διαδρομές, να αθληθεί, να χαλαρώσει. Με δυο λόγια, ο νομός μας προσφέρεται για την ικανοποίηση και των πνευματικών και των ψυχικών και των υλικών απαιτήσεων των επισκεπτών του, κρατώντας τους μακριά από την ανία και την πλήξη της μονοτονίας.

Δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή που ο ασθματικός ρυθμός ζωής γίνεται επιβλαβής για την σωματική και ψυχική μας υγεία· ο καταναλωτισμός και η διαφήμιση έχουν επιβάλει το δικό τους αξιακό σύστημα, προβάλλουν και προωθούν το δικό τους μοντέλο ζωής και μας έχουν εγκλωβίσει σε έναν μονοδιάστατο και συνάμα επικίνδυνο τρόπο σκέψης και θέασης των πραγμάτων. Η απελευθέρωσή μας από τα δεσμά αυτά επιβάλλει, στον βαθμό του δυνατού και εφικτού, την αναθεώρηση πολλών πραγμάτων. Τα ταξίδια σε αξιόλογους προορισμούς μπορούν να αποβούν πολύτιμος αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή.

Μιχάλης Σαρρής (ΜΙΣΑΡ)
Φροντιστήριο ΑΜΙΛΛΑ, ΝΑΥΠΛΙΟ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ