ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Άργος: Σάλος με το νεκρό αγριογούρουνο - Τι αναφέρει ο Κυνηγετικός Σύλλογος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:53:00 μ.μ. | |
Κυνηγετικός Σύλλογος
Σε περιοχή της Σκοτεινής Αργολίδας στις 23 Ιουλίου το βράδυ, έπειτα από έρευνες Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες εντόπισαν τους δύο λαθροθήρες, οι οποίοι είχαν σκοτώσει με λειόκαννα όπλα, ένα αγριογούρουνο. Έγινε σύλληψη και ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία.

Το πρωί της Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 (όπως αναφέραμε με ρεπορτάζ εδώ) άγνωστοι πέταξαν ένα σκοτωμένο αγριογούρουνο έξω από τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου θεωρεί ότι η αποτρόπαια αυτή αντίδραση έγινε από λαθροθήρες που αντιδρούν στην σύλληψή τους.

Η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους για το συμβάν

Ο Kυνηγετικός Σύλλογος Άργους σε συνεργασία με τους Oμοσπονδιακούς Θηροφύλακες Ντόκο Παναγιώτη (Άργος), Μαστοράκη Γεώργιο (Ναύπλιο), Κατσαρό Κωνσταντίνο (Λυγουριό), αξιοποιώντας καταγγελία στην περιοχή ευθύνης του κυνηγετικού συλλόγου Άργους, και ωρα περί 1:30 23/7/2024, αντιληφθήκαμε όχημα να κινείτο ύποπτα κάνοντας χρήση προβολέα, και ταυτόχρονα ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί. 

Κινηθήκαμε άμεσα στο σημείο του συμβάντος, ακινητοποιώντας το όχημα, κατά το έλεγχο διαπιστώσαμε ότι έφερε ένα κυνηγετικό όπλο με προσαρμόσμενο φακό, άνω των τριών φυσιγγίων, κατάλληλα για κυνήγι αγριόχοιρου και κατά τον έλεγχο στους δίπλα παρακείμενους αγρούς, βρέθηκε ένα θηρευμένο αγριογούρουνο. 

Ακολούθησε η αυτόφωρος διαδικασία και ότι προβλέπετε από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Για άλλη μια φορά το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους καταδικάζει τέτοιες ενέργειες, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλουν τους κυνηγούς και γενικότερα το κυνήγι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ