ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Ναύπλιο: Απαιτούνται ριζικές λύσεις για τα εγκαταλελειμμένα, επί χρόνια, ακίνητα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:01:00 μ.μ. | | |
Ετοιμόρροπα κτίρια
Του Γιάννη Γαλανόπουλου

Ουσιαστική παρέμβαση της , αρμόδιας, Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων είχαμε τις τελευταίες μέρες σε , επί χρόνια, ιδιωτικά ακίνητα εγκαταλελειμμένα που αποτελούν εστίες ρύπανσης και απειλή για τη δημόσια υγεία.

Στην οδό Οθωνος και στη Βασιλίσσης Όλγας ( προφανώς θα υπάρχουν και αλλού) εδώ και δεκαετίες υπάρχουν δυο ακίνητα , ιδιοκτησίας δύο αδελφών που διαμένουν στην Αθήνα , τα οποία είναι΄ντυμένα΄΄ με σκαλωσιές και πανιά, προκαλώντας μια πολύ άσχημη για την περιοχή εικόνα.
Μετά από διαμαρτυρίες περιοίκων πρόσφατα η Διεύθυνση Υγείας Αργολίδας έκανε αυτοψία στα σημεία και ενημέρωσε σχετικά τον Δήμο Ναυπλιέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση κάποιο κανονισμό των Δήμων οι οδοκαθαριστές, μέχρι τώρα τουλάχιστον , δεν μπορούν να μπαίνουν σε σκαλωσιές! Οπότε αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα πόσο οξύνεται…

Μετά και την αυτοψία του Υγειονομικού και λόγω της σοβαρότητας του θέματος η αρμόδια αντιδήμαρχος Ντίνα Καραγιάννη μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας επισκέφτηκαν τα δυο σημεία και επιβεβαιώθηκαν για τα καταγγελλόμενα
Την υπάρχουσα δηλ. εικόνα και την αδιαφορία των ιδιοκτητών ως προς την καθαριότητα των χώρων που βρίσκονται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου , δίπλα σε ξενοδοχείο, πανσιόν, οικίες κλπ.

Με εντολή της κ. Καραγιάννη σήμερα ( Πέμπτη ) το πρωί μηχάνημα με προσωπικό του τομέα καθαριότητας προέβη στον καθαρισμό κάτω από τη σκαλωσιά του ακίνητου στην Βασ. Όλγας( απορρίμματα, νεκρά πτηνά κλπ)

Ταυτόχροναενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες για την υποχρέωση τους να διατηρείται ο χώροςκαθαρόςόσοπαραμένει ( ως πότε άραγε..?) αυτή η κατάστασημε τις σκαλωσιές .

Βεβαίως παραμένει το ερώτημα ως πότε ένας ιδιοκτήτης μπορεί να έχει ..περιφραγμένη μια ιδιοκτησία του για έργα που(υποτίθεται..) θα είχαν γίνει πριν… είκοσι χρόνια τουλάχιστον .

Δεν είμαι ειδικός αλλά εξ όσων γνωρίζω οι Δήμοι σε ανάλογες περιπτώσεις έχουν τρόπους να επιβάλλουν( πιέσουν) στους ιδιοκτήτες να ολοκληρώσουν εντός εύλογου διαστήματος την , όποια, αποκατάσταση του κτιρίου τους.
Δεν είναι δυνατόν επί δεκαετίες(!) στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου να υπάρχει μια τέτοια απαράδεκτη εικόνα που-εν τέλει δεν ενοχλεί μόνο τους περίοικους αλλά δυσφημίζει την πόλη.

Θεωρώ πολύ θετική την άμεση παρέμβαση της αρμοδίας αντιδημάρχου Ντίνας Καραγιάννη και των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας . Προφανώς απαιτούντα ισυχνά τέτοιες ενέργειες , το κυριότερο όμως είναι ο Δήμος Ναυπλίου να βρει λύση με τους εν λόγω ιδιοκτήτες ( και με άλλους σε αντίστοιχες περιπτώσεις) ώστε αυτά τα παλιά κτίρια να ΄΄απελευθερωθούν΄΄από τις σκαλωσιές και την προκλητική αδιαφορία των ιδιοκτητών τους.

Υ.Γ. Για την άλλη ΄΄πληγή΄΄ με τα ακίνητα του Δημοσίου στην περιοχή , ΕΤΑΔ δηλ., θα επανέλθω.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ