ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Ναύπλιο: Δένουν και κλειδώνουν παράνομα ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία της Πλάκας Δρεπάνου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:06:00 π.μ. | | |
Οι εικόνες στην παραλία της Πλάκας Δρεπάνου στο Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα προκαλούν αντιδράσεις. 

Μια σειρά από ομπρέλες και καρέκλες παραμένουν παράνομα δεμένες και κλειδωμένες, επειδή αυτή η κατάσταση βολεύει ορισμένους.

Αυτό που κάνουν είναι παράνομο. Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες στην παραλία, παραμένουν κλειδωμένες και δεμένες όσοι εκείνοι απουσιάζουν. Είναι ιδιοκτήτες κατοικιών ή παραθεριστές στην ευρύτερη περιοχή που αποφάσισαν «με το έτσι θέλω» να έχουν μια μόνιμη θέση στην παραλία. 
Ο Δήμος Ναυπλιέων, στον οποίο υπάγεται η παραλία, οφείλει να παρέμβει και θα δώσει τέλος σε αυτές τις απαράδεκτες εικόνες.

Το φαινόμενο των πακτωμένων ομπρελών και καθισμάτων στις ακτές από τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε πάρα πολλές παραλίες της χώρας.

Οι φωτογραφίες που μας απέστειλαν λουόμενοι είναι αποκαλυπτικές της θλιβερής κατάστασης η οποία αποτυπώνει το μέγεθος της ασέβειας που επιδεικνύουν πολλοί προς τους συνανθρώπους τους και φυσικά την στρεβλή αντίληψη περί ιδιοκτησίας που διέπει ορισμένους πολίτες που έχουν αγοράσει εξοχικό σε κάποια παραθαλάσσια περιοχή.
Θεωρούν ότι τους ανήκουν και κάνα δυο τετραγωνικά μέτρα από την κοντινή ακτή και έτσι στήνουν μόνιμα τις ομπρέλες τους και τις ξαπλώστρες τους. Μάλιστα, οι περισσότεροι εκ των παρανομούντων που «χτίζουν» τις ομπρέλες στην άμμο, κλειδώνουν με αλυσίδες και λουκέτα τις ξαπλώστρες πάνω στις ομπρέλες για να μην τα κλέψουν επιτήδειοι.

Οι πακτωμένες ομπρέλες που κάθε ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας αφήνει ολημερίς και ολονυχτίς στην παραλία προκειμένου να μην «ταλαιπωρείται» κουβαλώντας καθημερινά, αποτελούν -ομοίως με τα beach bar που παρανομούν- καταπάτηση δημόσιου χώρου που στερεί από άλλους πολίτες το δικαίωμα να απολαύσουν την παραλία και την θάλασσα.

Ο Δήμος Ναυπλιέων δια των υπηρεσιών του θα πρέπει θα να παρέμβει ώστε να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό που συμβαίνει στη συγκεκριμένη παραλία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ