ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Εύσημα από το ΕΚΑΒ στους δυο διασώστες στο Ναύπλιο που έσωσαν έναν νέο συνάνθρωπό μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:29:00 μ.μ. | |
Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
Με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο fb ο Αν. Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας του Ε.Κ.Α.Β. Απόστολος Δάμκαλης, περιγράφει το περιστατικό στην Αργολίδα με τις πολλαπλές ανακοπές, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουλίου, τις επίμονες προσπάθειες των διασωστών και το αίσιο τέλος για έναν 48χρονο. 

Ο κ. Δάμκαλης δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στους διασώστες Βασίλη Οψιμούλη και Ιορδάνη Δαμιανό αλλά και σε όλους όσοι βοήθησαν για να σωθεί ακόμα μια ζωή.
Η ανάρτηση του κ. Δάμκαλη

Απόγευμα 17ης Ιουλίου… Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ δέχεται κλήση για άτομο χωρίς αισθήσεις, εντός οικίας,στον Παναρίτη Αργολίδας.
 
Στο σημείο σπεύδει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι Διασώστες του οποίου διαπιστώνουν ότι ο 48χρονος άνδρας βρίσκεται σε ανακοπή.
 
Περίοικοι που βρίσκονταν εντός της οικίας, έχουν ξεκινήσει ήδη θωρακικές συμπιέσεις, υπό τις οδηγίες του Συντονιστικού Κέντρου του ΕΚΑΒ.
 
Οι Διασώστες του ασθενοφόρου,συνεχίζουν τις προσπάθειες ανάνηψης εφαρμόζοντας τα ηλεκτρόδια του απινιδωτή και εξασφαλίζοντας τον αεραγωγό με στοματοφαρυγγικό αεραγωγό.
 
1η απινίδωση επί εδάφους κοιλιακής μαρμαρυγής, τοποθέτηση LMA, αερισμός και οξυγόνωση με AMBU. Οι θωρακικές συμπιέσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Έρχεται η ώρα της 2ης απινίδωσης, η οποία και αλλάζει τα δεδομένα σε αυτή την πραγματικά δύσκολη κατάσταση…
 
Ο ρυθμός και η αναπνοή επανέρχεται, με αποτέλεσμα την επιστροφή του 48χρονου άνδρα στη ζωή!

Η διακομιδή προς το νοσοκομείο ξεκινάει… μέχρι την άφιξη στον υγειονομικό σχηματισμό,οι Διασώστες αντιμετωπίζουν επιτυχώς δύο ανακοπές με ισάριθμες απινιδώσεις… 

Το αποτέλεσμα αυτής της πραγματικά δύσκολης μάχης όμως, δικαίωσε τις σκληρές προσπάθειες των Διασωστών μιας και ο 48χρονος άνδρας παραδόθηκε στο νοσοκομείο με αναπνοή και σφυγμό… δηλαδή ζωντανός!
 
Από εκεί και πέρα ανέλαβε η ιατρονοσηλευτική ομάδα των ΤΕΠ του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα ο 48χρονος ασθενής να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου!

4 κρίκοι της αλυσίδας επιβίωσης κράτησαν στη ζωή έναν νέο συνάνθρωπο μας… Τα εύσημα δεν ανήκουν μόνο στους δύο Διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι εφάρμοσαν πλήρως γνώσεις και δεξιότητες που έχουν λάβει μέσω της σκληρής εκπαίδευσης.
 
Ανήκουν και σε αυτούς που καλούν το ΕΚΑΒ (166) για να μεταδώσουν ορθά την πληροφορία (άτομο που δεν αναπνέει), ανήκουν και σε αυτούς που ξεκίνησαν άμεσα τις θωρακικές συμπιέσεις (είτε μόνοι τους, είτε με τις οδηγίες του ΕΚΑΒ)…
 
Ανήκουν σε όλους τους Διασώστες του ΕΚΑΒ, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες… Ανήκουν σε αυτούς τους ανθρώπους που γίνονται μέτοχοι στο θαύμα της ζωής…
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ