ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ομιλία του βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:21:00 π.μ. | |
Ανδρέας Πουλάς
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Τα πολιτικά κόμματα είναι ο πυρήνας της δημοκρατίας, της λαϊκής συμμετοχής και της κοινωνικής έκφρασης.

Οι ψηφοφόροι, οι σκεπτόμενοι πολίτες, τα μέλη της παράταξης μας, της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, δηλώνουμε παρόντες και συμμετέχουμε σε αυτήν την υγιή εσωκομματική διαδικασία και σε έναν βαθύ προβληματισμό, που γέννησε η επόμενη ημέρα των Ευρωεκλογών σε σχέση με τους στόχους που είχαμε θέσει προεκλογικά.

Είναι πραγματικότητα ότι είχαμε βάλει τον πήχη ψηλότερα. Ο λαός τι μας είπε με την ψήφο του;

Ότι πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική από το κεφάλι έως τη βάση και να καθορίσουμε επιτέλους το πολιτικό μας αφήγημα.

Η ανομοιογένεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η ανεπαρκής λειτουργία των Τομέων του κόμματος, η προσπάθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να μειώσουν το αφήγημά μας παρότι σε πολλά ζητήματα είχαμε καταθέσει συγκεκριμένες και αιτιολογημένες προτάσεις, η έλλειψη διαλόγου προς αποφυγή ιδεολογικών συγκρούσεων, ήταν οι βασικές αιτίες για την μη επίτευξη των υψηλών προεκλογικών μας στόχων.

Επιλέξαμε να μείνουμε στην πεπατημένη των χαμηλών πτήσεων και της συγκράτησης δυνάμεων γιατί φοβηθήκαμε μήπως φυλλορροήσουμε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά.

Δεν κατορθώσαμε να κινητοποιήσουμε τις οργανώσεις μας, να ανοίξουμε το κόμμα και να δραστηριοποιήσουμε τα στελέχη μας, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό να θολώνει το πολιτικό μας στίγμα και να μπατάρει το καράβι πότε προς τα δεξιά και πότε προς τα αριστερά.

Δεν είναι όμως αργά να συζητήσουμε τις αδυναμίες, τις αστοχίες και τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Γιατί δεν διαμορφώσαμε εγκαίρως τις πολιτικές μας θέσεις.Και γιατί το βράδυ των εκλογών δεν αντιληφθήκαμε ότι έπρεπε να τα αλλάξουμε όλα, όπως ο λαός μας ζήτησε με την αποχή, αλλά και με την ψήφο του.

Ολαός δεν αισθάνθηκε ότι είμαστε κοντά του και ότι εκφράζουμε τις αγωνίες και τις ανάγκες του, απέναντι σε μία Νέα Δημοκρατία που κυβερνά με όρους καθαρά επικοινωνιακούς.

Επιτρέψαμε να ακούγονται μέσα από το κόμμα φωνές πολιτικά ουδέτερες, απογοητεύοντας τους πολίτες, που χειμάζονται από την ακρίβεια, την ασυδοσία των συμφερόντων, το καθημερινό άδειασμα της τσέπης τους και από ένα κράτος που δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, που λειτουργεί διχαστικά και διαχειριστικά, που μεταθέτει τις κρατικές εξουσίες στους ιδιώτες και κυρίως, που δεν δείχνει καμία αποτελεσματικότητα.

Η πολιτική θολούρα δίνει άλλοθι σε μία «αδέξια δεξιά» (για να θυμηθούμε τη γνωστή ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου) που μετατρέπει την Ελλάδα σε μία βαθιά ταξική και συντηρητική χώρα με χιλιάδες άλυτα προβλήματα.

Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι η ραχοκοκαλιά της κεντροαριστεράς.

Η δυνατή φωνή της προοδευτικής σοσιαλδημοκρατίας στην χώρα μας, που τη μεταμόρφωσε ριζικά. Είναι το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη, που διεγείρει ακόμα τα πλήθη.

Δεν μπορεί να υπάρχει κεντροαριστερά στην Χώρα μας, χωρίς το ΠΑΣΟΚ ως τον βασικό, τον κύριο και τον πιο δυναμικό πυλώνα.

Για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε καθημερινά δίπλα στο λαό και να πάρουμε στροφή ξεκάθαρα προς τον προοδευτικό σοσιαλισμό.

Μακριά από εμάς η μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε βαλιτσάκι της Νέας Δημοκρατίας.

Τώρα είναι η ώρα της συσπείρωσης και της τόλμης. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να κάνουμε δυναμική επανεκκίνηση γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι διεργασίες έντονες στη βάση και στον κομματικό μηχανισμό.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιστρέψει σε τροχιά εξουσίας, αλλά κυρίως για να φέρει ξανά στον λαό την ελπίδα και να βάλει φρένο σε μία κοινωνία που μαραίνεται.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ