ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Βουλευτής Αργολίδας Ανδ. Πουλάς: Ερωτηματικά για τη συνδεδεμένη ενίσχυση πορτοκαλιών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:10:00 μ.μ. | |
Βουλευτής Αργολίδας Ανδ. Πουλάς
Στη Βουλή έφερε την επιστολή της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας (ΔΕΣΑ), ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς με αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η ΔΕΣΑ με την επιστολή της ζητά σαφείς εξηγήσεις για τον διπλασιασμό των επιλέξιμων εκτάσεων στον υπολογισμό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της συνδεδεμένης ενίσχυσης πορτοκαλιών 2023.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αθήνα, 8Ιουλίου 2024

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Τσιάρα

ΘΕΜΑ: «Ερωτηματικά για την αύξηση των επιλέξιμων εκτάσεων στον υπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης πορτοκαλιών»

Σας καταθέτω επιστολή της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας (ΔΕΣΑ) προς τον Πρωθυπουργό με την οποία ζητούν εξηγήσεις για τον διπλασιασμό των επιλέξιμων εκτάσεων στον υπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης πορτοκαλιών 2023.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους το κρίσιμο ζήτημα για την εξαιρετικά μεγάλη μείωση της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης Πορτοκαλιών 2023 ήταν ο υπολογισμός 80.000 στρεμμάτων επιπλέον, δηλαδή διπλάσιων από τα προηγούμενα χρόνια,και δεδομένου ότι τα πορτοκάλια δεν είναι μονοετής καλλιέργεια, ζητούν να πληροφορηθούν σε ποιες περιοχές της χώρας εμφανίστηκαν τα επιπλέον αυτά στρέμματα καθώς και σε ποια χυμοποιεία κατευθύνθηκαν οι 56.000 τόνοι πορτοκαλιών που αναλογούν ως «υποχρέωση παράδοσης» για αυτά τα στρέμματα.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Ο βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ