ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ανεβαίνει αισθητά ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες - Η πορεία της θερμοκρασίας μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:22:00 μ.μ. |
Θερμόμετρο
Ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος, προειδοποιεί ότι η ζέστη θα είναι αφόρητη τις επόμενες μέρες, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αισθητά. 

Η πρόβλεψη του καιρού για αύριο, Τρίτη (30/7), αναφέρει ηλιοφάνεια στα περισσότερα τμήματα της χώρας, με λίγες αραιές νεφώσεις στα κεντρικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα.

Θερμοκρασίες

Δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα: 38-39 βαθμοί Κελσίου
Βόρεια Ελλάδα: 34-36 βαθμοί Κελσίου
Ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές: 36-38 βαθμοί Κελσίου
Νησιά του Αιγαίου: 32-38 βαθμοί Κελσίου

Άνεμοι

Ιόνιο: Βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ
Αιγαίο: Βορειοδυτικοί, έως 8 μποφόρ τοπικά

Καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη 

Αττική: Ηλιοφάνεια όλη την ημέρα, θερμοκρασία 26-36 βαθμοί Κελσίου, βορειοανατολικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Θεσσαλονίκη: Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, θερμοκρασία 25-35 βαθμοί Κελσίου, βοριάδες που θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Πρόβλεψη για τις Επόμενες Ημέρες

Τετάρτη: Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ελάχιστα.

Πέμπτη: Οι ενισχυμένοι βοριάδες θα παραμείνουν και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί.

Οι προγνώσεις δείχνουν ότι η έντονη ζέστη θα συνεχιστεί, και οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

ΜΕΤΕΟ:  Η πορεία της θερμοκρασίας μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου

Οι φυσιολογικές και ελαφρώς υψηλότερες για την εποχή τιμές θερμοκρασίας στη χώρα μας θα διατηρηθούν μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024. Νέα σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από το Σάββατο 3/8.

Το γράφημα παρουσιάζει 32 προγνωστικά σενάρια από τις 29 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου 2024 από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, για την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετούμε την πορεία των αερίων μαζών.
Το σύνολο των σεναρίων συμφωνεί ότι μετά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας την τελευταία ημέρα του Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, νέα άνοδο της θερμοκρασίας θα επηρεάσει την Ελλάδα από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3-4/8. Αργότερα, μετά τις 5/8 επικρατεί αβεβαιότητα ως προς την ένταση και τη διάρκεια του νέου κύματος ζέστης, για το οποίο θα ενημερώσουμε σε νεότερη ανακοίνωση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ