ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Ναύπλιο: Παρουσίαση του έργου ''Untitled'' του Αντώνη Καπνίση στο Poeme

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:42:00 μ.μ. | |

Εικαστική έκθεση
Με την συμπλήρωση 100 ετών από τα γεγονότα του 1922 και την ανταλλαγή των πληθυσμών, δίνεται η αφορμή για έναν απολογισμό της περιόδου 1922-2022 με στόχο την ανάδειξη των πολιτιστικών και άλλων στοιχείων που επηρέασαν και διαμόρφωσαν την καλλιτεχνική δημιουργία στην Ελλάδα και διεθνώς. 

Για τον σκοπό αυτό ο Εικαστικός Δημήτρης Παπαχρήστος προσκαλεί δημιουργούς των οποίων το έργο συνομιλεί με την ιστορία με στόχο την ανάδειξη εναλλακτικών αφηγήσεων και ιδεών.

Στο έργο του Αντώνη Καπνίση με τίτλο ‘’ Untitled’’ το ζήτημα της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος-εστίας για το βλέμμα αποτελεί βασικό ζητούμενο καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις και η ψηφιοποίηση της εικόνας αποστερούν όλο και περισσότερο από τον άνθρωπο την δυνατότητα οικειοποίησης του χειροπιαστού. Η ζωγραφική πράξη μέσα σε αυτό το πλαίσιο μοιάζει με πράξη λύτρωσης για το βλέμμα, με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οι εκτοπισμένοι αναζητούν οικείο περιβάλλον.  Και αν η επίλυση του στεγαστικού για τους ευάλωτους πληθυσμούς αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την εξάλειψη των ανισοτήτων, η αναβίωση της γραφής-όπως αυτή η διαδικασία περιγράφεται από τον Flusser, ίσως αναδεικνύει με μεγαλύτερη σαφήνεια τις προβληματικές που απορρέουν από την προσπάθεια διατήρησης των συγκεντρωτικών συστημάτων, τονίζοντας τον πολιτικό χαρακτήρα της ζωγραφικής πράξης.

Το έργο είναι ορατό από το πάρκο Μανουσάκη  από τις 14.00 έως αργά το βράδυ*. 

Παράλληλες δράσεις

Παράλληλα με την παρουσίαση θα διεξαχθεί εργαστήριο δημιουργίας εικαστικών έργων για όλες τις ηλικίες με αφορμή το έργο του εικαστικού. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε νεότερη δημοσίευση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνολικό εκθεσιακό πρόγραμμα: poemestudio.wordpress.com 

Διάρκεια παρουσίασης έργου: 06/07 έως 10/09/2024

Καθημερινά από τις 14.00 έως αργά στην βιτρίνα του εργαστηρίου*.

Χώρος Τέχνης Poeme design & fine artsΙ. Αγαπητού 21, Ναύπλιο.

Πληροφορίες: 2752110929  

*Λόγω εργασιών για την ανάπλαση του πάρκου το έργο είναι προσβάσιμο μόνο από την οδό Ανδριανουπόλεως και κατόπιν επικοινωνίας, για την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών στον χώρο.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ