ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Φιλική επικράτηση της Καλαμάτας με 1-0 του Παναργειακού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 μ.μ. | | |
Ποδοσφαιρικός αγώνας
Η Καλαμάτα επικράτησε με 1-0 του Παναργειακού στο φιλικό αγώνα που έγινε στο ΔΑΚ Άργους.

Η “Μαύρη Θύελλα” έδειξε για ακόμη μια φορά τη δυναμική της ενόψει της νέας σεζόν, με το γκολ του 33χρονου Φινλανδού, Γιούχα Πίρινεν, να της χαρίζει τη νίκη.

Η Καλαμάτα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, δημιουργώντας ευκαιρίες από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Στο 3ο λεπτό, ο Γρίβας βρέθηκε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του Παναργειακού, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Αλγκαρανάζ. Λίγο αργότερα, στο 7ο λεπτό, ο Γρίβας βρέθηκε ξανά σε θέση τετ α τετ, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει και πάλι, αυτή τη φορά ύστερα από πάσα του Μορέιρα.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα ήρθε στο 21ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μορέιρα, ο Πίρινεν βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με κεφαλιά έκανε το 0-1, χαρίζοντας τη νίκη στην Καλαμάτα.

Ο Παναργειακός, έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του και κόντρα σε μια ιδιαίτερα ποιοτική ομάδα, οι παίκτες του ίσως… τρακαρίστηκαν. Σίγουρα θέλει πολύ δουλειά, έχει δρόμο μπροστά του, στο α΄ μέρος δεν απείλησε ποτέ σοβαρά την Καλαμάτα, ισορρόπησε πάντως στην επανάληψη, είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να πετύχει γκολ και στο σημείο που την είχε να ισοφαρίσει μάλιστα, σίγουρα ο έμπειρος προπονητής του Γιώργος Βαζάκας, ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς θα διαχειριστεί τα πολλά νέα πρόσωπα που έχουν έρθει στο Άργος, για να παρουσιαστεί η ομάδα όταν πρέπει ανταγωνιστική.

Στο α΄ ημίχρονο, ο Αναστόπουλος παρέταξε την Καλαμάτα με το κλασσικό 3-5-2. Κότσαρης κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά Ουές, αριστερά Βαλεριάνος. Πίρινεν, Τσελεπίδης, Στρούγγης η 3άδα στην άμυνα. Κατάλντι, Ξενιτίδης στον άξονα, Μορέιρα (αριστερά), Γρίβας (δεξιά) στα άκρα, Αλγκαρανάζ κορυφή στην επίθεση.

Η Καλαμάτα, για ένα ακόμα παιχνίδι μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και το σκορ θα μπορούσε άνετα να ήταν 0-2 στο πρώτο 10λεπτο, αλλά ο Γρίβας στάθηκε μοιραίος δυο φορές. Την πρώτη ο Αλγκαρανάζ στο 3ο λεπτό, τη δεύτερη ο Μορέιρα στο 7΄, έβγαλαν καταπληκτική πάσα, πάρε βάλε στον Γρίβα που όμως και στις δυο περιπτώσεις από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Παναργειακού.

H Καλαμάτα συνέχισε να πιέζει και να ζητάει το γκολ, το οποίο πέτυχε με τον Πίρινεν σε στημένη φάση στο 21΄. Ο Μορέιρα εκτέλεσε κόρνερ, ο Φιλανδός έγινε αποδέκτης και έγραψε το 0-1. Στο 30’ ο Κότσαρης αντικαταστάθηκε από τον Λαδά. Ο Αλγκαρανάζ προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν μπόρεσε από καλή θέση να σκοράρει, η Καλαμάτα είχε και κάνα δυο καλά σουτ ακόμα προς την εστία, γενικά ήταν κυρίαρχη στο α’ μέρος, απέναντι σε ένα Παναργειακό που δε μπόρεσε να την απειλήσει, είχε Μορέιρα κινητήριο μοχλό, άρεσε, φτωχό το σκορ υπέρ της, πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 0-1.

Στην επανάληψη, άλλαξαν πολλά πρόσωπα και ο Αναστόπουλος παρέταξε ένα 4-3-3 με παραλλαγές. Δεξιά Στίκα, αριστερά Κωνσταντινόπουλο, στόπερ Πίρινεν, Στρούγγη στην άμυνα, αμυντικό χαφ τον Ουμπέντα, μπροστά στο κέντρο δίπλα-δίπλα Κατάλντι, Ντιγκινί (σε θέση μέσα δεξιά) στην επίθεση Φρίμπονγκ δεξιά, Παμλίδης αριστερά, Μπαράλες σέντερ-φορ.

Στο διάστημα αυτό το ματς ήταν πιο ισορροπημένο και με αργό ρυθμό, ανέβασε την απόδοσή του ο Παναργειακός, οι αλλαγές διαφοροποίησαν τα πράγματα στην Καλαμάτα, που εξακολουθούσε πάντως να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν έκανε φάσεις. Οι πολλές σταδιακά αλλαγές, μετρίασαν το θέαμα και την ποιότητα.

Λόγω της υπερβολικής ζέστης, ο αγώνας ξεκίνησε στις 18:30 αντί για τις 18:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ