ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

«Βρούστια 2024» στην Αργολίδα: Με απόλυτη επιτυχία η πεζοπορική και πολιτιστική βραδιά (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:35:00 μ.μ. | |
«Βρούστια 2024»
Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πεζοπορική και πολιτιστική βραδιά «Βρούστια 2024», που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού Βρούστι την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024. 
Στις 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο μικρός πεζοπορικός περίπατος μέσα και γύρω από το χωριό με την πεζοπορική ομάδα “HERACLESGAIA” με τη συμμετοχή 100 περίπου πεζοπόρων. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σελλή, Πρόεδρο του Ι.Σ.Κ.Ε. και τον π. Σωτήριο Παπούλια, ενώ έψαλλε ο Βυζαντινός Χορός «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους» με την παρουσία πλήθους κόσμου. 
Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού κάτω από τον παχύ ίσκιο της υπεραιωνόβιας «Πλατάνας» με τη συμμετοχή πλέον των 500 ατόμων και τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας με τους μουσικούς: Κώστα Καρούτζο (κλαρίνο), Στυλιανό Ντεβέ (κανονάκι-φωνή), Νεφέλη Σούρσου (λαγούτο-φωνή) και Παναγιώτη Χαβιαρλή (κρουστά). 
Ο χορός και το τραγούδι κράτησαν για τα καλά μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες με τα νέα παιδιά να πρωτοστατούν στις χορευτικές επιδόσεις στα βήματα του καλαματιανού, του συρτού, του ζωναράδικου μέχρι και του χασαποσέρβικου! 
Η βραδιά ήταν μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρουστίου «Η Πλατάνα», της πεζοπορικής ομάδας “HERACLESGAIA” με αρχηγό τον Ηρακλή Σούρσο και του Βυζαντινού Χορού «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους». 
Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της όλης εκδήλωσης: τον Πρόεδρο κ. ΑλέκοΤότσικα και τα μέλη του Συλλόγου «Η Πλατάνα» που ανέλαβαν όλη την προετοιμασία του χώρου και των τραπεζοκαθισμάτων και έψησαν σουβλάκια για όλους, τον Ηρακλή Σούρσο και τους συνοδοιπόρους του περιπατητές, τους ιερείς μας που συμμετείχαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους τον εσπερινό αλλά και αυτούς που συμπροσευχήθηκαν από το Ιερό Βήμα, τους αυταδέλφους Ιωσήφ και Μακάριο Δρόσο, τον π. Γεώργιο Μητροσύλη και τον π. Θεόδωρο Μποτσώνη, τα μέλη του Βυζαντινού Χορού «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους», τις κυρίες που καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς παρασκεύαζαν τοπικά εδέσματα και κερνούσαν ασταμάτητα όλον τον κόσμο (τυροπιτάρια, τραχανόπιτες, κρεατόπιτες αλλά και γλυκίσματα όπως γαλατόπιτες κ.α.), τους μουσικούς της παραδοσιακής ορχήστρας και τον κ. Αναστάσιο Λίτσα που είχε αναλάβει (εκτός των άλλων) τη φροντίδα της ηχητικής κάλυψης της βραδιάς. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς είχαν όλοι την ευκαιρία να επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, ενώ είχε στηθεί πάγκος με χειροποίητα βραχιολάκια, αρωματικά σαπούνια, κεραλοιφές κλπ αναμνηστικά, από μικρά κοριτσάκια του χωριού, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας: στον Μέγα Χορηγό κ. Παναγιώτη Ταραντίλη (Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. Ταραντίλης), στα τυροκομικά Γκολφίνος, στον κ. Δημήτριο Σελλή για την κατασκευή και δωρεά των ποδιών με τη χαρακτηριστική στάμπα «Βρούστια» καθώς επίσης και στο κατάστημα “Copypoint” για τη σχεδίαση τηςαφίσας. 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παύλος Χρηστίδης. 
Θερμές ευχαριστίες τέλος σε όλους όσοι προσήλθαν, συμμετείχαν και πέρασαν μια αξέχαστη βραδιά μαζί μας στο όμορφο Βρούστι! 
Υπόσχεση όλων μας είναι η προσπάθεια αυτή να καταστεί θεσμός και ετήσια αφορμή για συμμετοχή σε ένα παραδοσιακό γιορτάσι! Και του χρόνου!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ