ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Αντίθετοι οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ στο νομοσχέδιο για τις θυγατρικές εταιρείες του Υπερταμείου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:19:00 π.μ. |
Π.Ο.Σ.Τ.
Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στις θυγατρικές εταιρείες του Υπερταμείου.

Στο άρθρο 30 του νόμου προβλέπεται ότι οι Κανονισμοί Προσωπικού των θυγατρικών εταιρειών του Υπερταμείου θα καταρτίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της κάθε εταιρείας και θα υποβάλλονται προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση του μετόχου τους, δηλαδή στο Υπερταμείο.

Η Π.Ο.Σ.Τ. κατέθεσε τις ενστάσεις της για το συγκεκριμένο άρθρο κατά τη διαδικασία ανοιχτής διαβούλευσης και εξέθεσε τις απόψεις της στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο.

Παρά την αντίθεση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εταιρειών του Υπερταμείου και της ΓΣΕΕ και την ανάδειξη των σοβαρών ζητημάτων που δημιουργούνται, η αντεργατική αυτή διάταξη τελικά ψηφίστηκε.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ έχουμε Κανονισμό Προσωπικού, που συμφωνήθηκε με Συλλογική Σύμβαση πριν δύο μήνες και έχει τριετή ισχύ.Όποτε κι αν χρειαστεί, πάλι με συλλογική διαπραγμάτευση θα τον διαμορφώσουμε και με συλλογική σύμβαση θα τον επικυρώσουμε.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ