ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Διεθνές Βραβείο για την Ναυπλιώτισσα Ιωάννα Ιωαννίδη σε Φεστιβάλ Λογοτεχνίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:31:00 μ.μ. | |

βράβευση
Η Σύνοδος Κορυφής (διημερίδα) Global Vision Summit 2024, που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Writers Capital International, ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου 2024, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην προώθηση της πολιτισμικής ανταλλαγής και της παγκόσμιας ενότητας. 

Η εκδήλωση συγκέντρωσε διανοούμενους, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, γιατρούς, επιστήμονες, και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η Σύνοδος ξεκίνησε με μήνυμα του Καθηγητή Preeth Nambiar, Ιδρυτή του Διεθνούς Writers Capital Foundation, ο οποίος αναφέρθηκε στη δεκαετή πορεία του Οργανισμού, o οποίος είναι αναγνωρισμέμνος από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και υπάγεται στην Κοινωνία των Εθνών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προώθησης των σπουδαιότατων αξιών της ανθρωπότητας. Η Αντιπρόεδρος της Global Vision Summit, Καθηγήτρια Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία,  απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα στους αντιπροσώπους του Οργανισμού και Επίτιμους Προσκεκλημένους από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ινδία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Γαλλία, η Αλγερία, τα ΗΑΕ, η Ιταλία, η Μάλτα, η Κύπρος, το Ιράν, το Μπαγκλαντές, το Περού, η Νότια Αφρική και το Εκουαδόρ.

1η Ιουλίου

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε μια σειρά από ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και της Συμβουλευτικής Επιτροπής, όπως η Δέσποινα Δάλμαρη, η Βούλα Μέμου, η Νούλη Τσαγαράκη, η Όλγα Αχειμάστου και ο Ηλίας Τσώνης. Ακολούθησαν ομιλίες και παρουσιάσεις από την Φιλόλογο και εκπρόσωπο του ECI και του Προέδρου του κου Μάριου Νόττα, Δρ. Αγγελική Κομποχόλη, τον Δόκτορα Στέφανο Βογαζιανό-Ρόυ, Πρόεδρο του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ (Παράρτημα Ελλάδας) και τους Guest of Honour Ambika Ananth, Hamid Larbi, Mou Modhubontee, Preetha VR, Vandana Kumar, Sankha Sen, Archan Kumar, Florena Iavarone, Luisa Camere, Chiara Domeniconi, Christian Renato Orbe Guato, Αδελαίδα Παπαγεωργίου, Δόκτορα Γεράσιμο Τζιβρά, Αγάθη Ρεβύθη. Η τελετή έναρξης περιελάμβανε επίσης μια σόλο εμφάνιση στο βιολί από τον Ιωάννη Νίκολη και μια μίνι συναυλία υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Τάκη Νικόλη του Ωδείου Π. Φαλήρου.

Τα 20 Βραβεία Αριστείας 2024 και τα δύο Global Icon Awards στη Λογοτεχνία (Αντώνης Σαμιωτάκης 2023, Ambika Ananth 2024) απονεμήθηκαν από αξιόλογους αξιωματούχους όπως ο Πρέσβης Επί Τιμή Κωνσταντίνος Κακιούσης, η Πρέσβης Duncan της Αυστραλίας, ο Διευθυντής του Σπιτιού της Κύπρου (εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Κύπρου) Διομήδης Νικήτα, και ο Πρέσβης του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας Ανδρέας Ρεντζούλας, αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικές συνεισφορές προσωπικοτήτων σε διάφορους τομείς.

Στο τέλος της ημέρας επιδόθηκαν τα Panorama International Golden Book Awards στους διακριθέντες συγγραφείς που ξεχώρισαν ανάμεσα σε έργα δημιουργών από 87 χώρες.

2η Ιουλίου

Η δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε με την παρουσίαση βραβείων και την αναγνώριση των εμπνευσμένων Γυναικών του 2024 για το έργο και την κοινωνική συνεισφορά τους - Δούνη Γεωργία (Ελλάδα), Αδελαίδα Παπαγεωργίου-Δήμου (Κύπρος). Η εκδήλωση τίμησε επίσης τα παιδιά που συμμετείχαν στο έργο "Οι Σπίθες της Αλλαγής" στο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Panorama 2024, που είχε ως στόχο να γαλουχήσει τη νέα γενιά ώστε να προστατεύει το περιβάλλον. Ο Γιάννης Καλτσάς, Πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Αμερικής, ο Νίκος Αλεξίου, Πρόεδρος Λογοτεχνών Αμερικής, η Δρ. Αγγελική Κομποχόλη, εκπρόσωπος του ECI Φιλόλογος, ανέγνωσαν τους λόγους τους στη Σύνοδο Κορυφής. Ο Νίκος Αλεξίου, Πρόεδρος των Λογοτεχνών Αμερικής, παρουσίασε παγκοσμίως την πολύγλωσση Ανθολογία των Εκδόσεων Writers International Edition με τίτλο «Ποίηση – Η Γλώσσα Πέρα από τα Σύνορα, PoetryThe Language Beyond Borders», που συνδέει 50  λογοτέχνες παγκοσμίως μέσα από το κοινό όραμα των πανανθρώπινων αξιών και της πολυπόθητης ενότητας.

Αρκετά αξιόλογα βιβλία κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τις Εκδόσεις Writers International Edition, συμπεριλαμβανομένων των "Ψίθυροι Ψυχής" από την Ιταλίδα καλλιτέχνη και ποιήτρια Silla Maria Campanini, "Η Τέχνη του Χαϊκού & Τάνκα", μια ανθολογία 100 αγγλικών χαϊκού και τάνκα από την ποιήτρια Mou Modhubontee, και "Η Ραψωδία του Φοίνικα", μια μαγευτική συλλογή ποιημάτων τς Preetha VR. Άλλες κυκλοφορίες περιελάμβαναν τα "Ταξίδι στο Άπειρο - Journey to Infinity" από τον Χρήστο Ντικμπασάνη, "Η Γλώσσα της Ειρήνης-The Language of Peace" από την Βούλα Μέμου, "Άλεκτες Προφητείες-Prophecies Untold" από την Βασιλική Δραγούνη, "Πατήματα Ζωής-Steps of Life" από τον Γιώργο Σαρδέλη, "Όασης Μνήμες-OasisRecollections" από την Μαρία Ρετάλη, «Στις Φιλόξενες του Ομήρου Ακρογιαλιές-On Homers Hospitable Shores» από την Φωτεινή Γεωργαντάκη-Ψυχογιού, «Η Γλαύκα και ο Ρήγας» – τετράγλωσσο ποιητικό παραμύθι από τον Χρήστο Σάνο, «Φλεγόμενη θάλασσα-Flaming Sea» από τον Δημήτρη Καρούση, «Little Heroes-Great Leaders» από την Κωνσταντίνα Κοντομάρη, και "On My Own" από την Νίνα (Catherine) Ντούρα.

Πολλοί αξιόλογοι εκπρόσωποι της επιστημονικής, ακαδημαϊκής, καλλιτεχνικής κοινότητας και διαπρεπείς προσωπικότητες του πολιτισμού και του επιχειρείν παρευρέθησαν στη διημερή Σύνοδο, τονίζοντας τη σημασία εκδηλώσεων τέτοιου βεληνεκούς. Μεταξύ αυτών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής (Κεντρικός Τομέας) κ. Κωνσταντίνος Ζώμπος, ο πρώην Υπουργός κ. Τζουμάκας και ο Γιώργος Λαμπράκος, Προϊστάμενος στο Κανάλι της Βουλής των Ελλήνων.

Παρουσιάσεις έγιναν από τους Καθηγητές Θεόδωρο Δάλμαρη, Ανδρέα Γιαννουλόπουλο, Jeffrey Levett, Χρήστο Σκιαδαρέση, καθώς επίσης από την Σμαραγδή Μητροπούλου, την Κωνσταντίνα Κοντομάρη και την Κατερίνα Μπουρδούκου, τις καλλιτέχνιδες Κατερίνα Περίφανου και Τζωρτζίνα Τσισμαλίδου, και τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου κύριο Δημήτριο Παπαδάκη.

Η Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε με τον ευχαριστήριο λόγο από την Όλγα Αχειμάστου (Ημέρα πρώτη) και τη Βασιλική Δραγούνη (Ημέρα δεύτερη) και τον αποχαιρετισμό της Αντιπροέδρου Ειρήνης Ντούρα-Καββαδία, η οποία τόνισε την ανάγκη για τέτοιες παγκόσμιες συναντήσεις με στόχο την προώθηση των αξιών της ανθρωπότητας. Η διημερίδα, η οποία επιβεβαίωσε τη δύναμη της πολιτισμικής ανταλλαγής και της ενωτικής δύναμης της διανόησης, της λογοτεχνίας και της τέχνης, ανέδειξε επίσης την παγκόσμια αλληλεγγύη και ενέπνευσε συνεχιζόμενες προσπάθειες προς ένα φωτεινότερο μέλλον για την ανθρωπότητα.

ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

Βραβεία Αριστείας

  1. Δρ. Στίβεν Βογαζιανός - Ρόυ - Βραβείο Αριστείας για τη διάδοση των Κοινωνικών Επιστημών σε παγκόσμια κλίμακα.
  2. Νίνα Διακαβασίλη - Βραβείο Αριστείας για το συνολικό της έργο στις Τέχνες και τον Πολιτισμό.
  3. Δρ. Μαρία Δαρεμά - Βραβείο Αριστείας στη Μεταμόσχευση Νεφρού.
  4. Δρ. Στέλλα Μαρία Κυβέλου - Βραβείο Αριστείας στην Επεμβατική Καρδιολογία.
  5. Ιωάννης Θεοδοσουλάκης - Βραβείο Αριστείας για εθελοντική εργασία σε εθνικά μουσεία.
  6. Σοφία Ρομπόλη - Βραβείο Αριστείας για εθελοντική εργασία με χρήση της νοηματικής γλώσσας.
  7. Κανάλι ALPHA TV - Βραβείο Αριστείας για την προσφορά ίσων ευκαιριών (το βραβείο παρέλαβε ο κ. Γιώργος Σμυρνής, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής Ειδήσεων του καναλιού).
  8. Η Εταιρεία Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών (ΕΕΙΛ) - Βραβείο Αριστείας για τη διατήρηση του πολιτισμού και ανθρωπισμού στη σύγχρονη ιατρική μέσω του λογοτεχνικού περιοδικού Κασταλία.
  9. Κώστας Βερτζάγιας - Βραβείο Αριστείας για τη διατήρηση και προώθηση του Ελληνισμού στην Αυστραλία και πέρα από αυτή.
  10. ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (IHA) με έδρα το Ντελαγουέρ, ΗΠΑ - Βραβείο Αριστείας για την προώθηση των επίκαιων θεμάτων του Ελληνισμού και την ενδυνάμωση των δεσμών των Ελλήνων της διασποράς (το βραβείο παρέλαβε ο Επίτιμος Πρόεδρος του IHA, κ. Ευάγγελος Ρήγος).
  11. Παύλος Κουγιουμτζής – Αρχιτέκτονας, Γλύπτης - Βραβείο Αριστείας για τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στην τέχνη.
  12. Περικλής Κανάρης - Βραβείο Αριστείας για τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στη μουσική.
  13. Πέτρα Τερζή - Βραβείο Αριστείας για την προώθηση του πολιτισμού και των αξιών στη βιομηχανία του κινηματογράφου.
  14. Χριστίνα Φύτεα - Βραβείο Αριστείας για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την Ενδυνάμωση των Γυναικών.
  15. Δομή Υφάδι, Νάουσα - Βραβείο Αριστείας για τη φιλοξενία και τη δημιουργική απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
  16. Δρ. Ιωάννης Μπολέτης, Πρόεδρος της Καρδιολογικής Κλινικής Ωνασείου - Βραβείο Αριστείας στην κοινωνική ιατρική.
  17. Εταιρεία & Ηλεκτρονικό Κατάστημα Megacycle - Βραβείο Αριστείας για την Εξυπηρέτηση Πελατών και την Περιβαλλοντική Ευαισθησία.
  18. Νίκος Αλεξίου - Βραβείο Αριστείας για την Προώθηση της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού.
  19. Ρούλα Μακρή - Βραβείο Αριστείας για την Εκπαίδευση και την Ενδυνάμωση των Γυναικών.
  20. Εύα Κλιάκα - Βραβείο Αριστείας για την αριστεία και την εθελοντική εργασία στην προσχολική εκπαίδευση.

Διεθνή Χρυσά Βραβεία Βιβλίου ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2023 & 2024

  • Χρήστος Μπελλές - "Διοτίμα", Ποιητική Συλλογή.
  • Λουίζα Καμέρε (ΗΠΑ) & Μαργαρίτα Σαλιρρόσας Σάντσες (Περού) - "Φορτωμένοι με Αγάπη", Παιδική Λογοτεχνία.
  • Χρήστος Ντικμπασάνης - "Ταξίδι στο Άπειρο", Αγγλική Ποιητική Συλλογή.
  • Τάνια Θεοδοσίου - "Το Κρυστάλλινο Δάκρυ του Φεγγαριού", Μυθιστόρημα.
  • Χρήστος Σάνος - "Σκέψεις και Λέξεις", Διλογία, Ποιητική Συλλογή.
  • Δημήτριος Καρούσης - Δίγλωσση Ποιητική Συλλογή "Φλεγόμενη Θάλασσα".
  • Έλενα Μαγιάτη-Καραμπή & Παντελής Χατζής - "Το Γλωσσάρι της Αιμοκάθαρσης" - Ιατρικό εγχειρίδιο για νεφρολογικούς ασθενείς.
  • Μάνος Μελισσουργάκης - "Αξόδευτο Γαλάζιο", Δίγλωσση Ποιητική Συλλογή.
  • Μαρία Ρετάλη - "Όασης Μνήμες", Δίγλωσση Ποιητική Συλλογή σε μετάφραση του Δρ Στέφανου Βογαζιανού-Ρόυ.
  • Σμαραγδή Μητροπούλου - "Η Κυρά του Κάστρου", νουβέλα.

Ειδικά Βραβεία της Επιτροπής

  • Νίκος Μαρκέας - "Θρυλικοί Δρομείς", Βιογραφίες.
  • Χρήστος Σάνος - "Η Γλαύκα και ο Ρήγας", Ποιητικό Παραμύθι για τα Δικαιώματα των Ζώων σε 4 γλώσσες.
  • Φωτεινή Γεωργαντάκη Ψυχογιού - "Στις Φιλόξενες του Ομήρου Ακρογιαλιές", Δίγλωσση Ποιητική Συλλογή.

Βραβεία Νέων

  • Μαίρη Άννα Ζάμιτ, Μάλτα, "Φωνές στο Σκοτάδι", Μυθιστόρημα.
  • Βασιλική Δραγούνη - "Άλεκτες Προφητείες", Δίγλωσση Ποιητική Συλλογή.
  • Νικόλας Αλεξανδρινός - "Τσε Γκεβάρα", Ποιητική Βιογραφία.
  • Βαντάνα Κουμάρ, Ινδία - "Μανεκέν των καιρών μας". 

Διεθνή Βραβεία Φεστιβάλ Λογοτεχνίας «Panorama International» 2023-2024

Βραβείο Συνολικής Λογοτεχνικής Προσφοράς - Θεόδωρος Δάλμαρης


Διεθνή Βραβεία & Νεανικά Βραβεία

Αθανασία Κατσιγιάννη - Αγγελική Στρατηδάκη - Χάρης Τοκατλίδης - Θανάσης Κορώνης - Χαμίντ Λάρμπι - Γιώργος Κατσανάκης - Ιωάννα Ιωαννίδη - GM Αμπντούρ Ρασίντ - Φλορένα Ιαβαρόνε - Κατερίνα Μπουρδούκου - Κριστιάν Ρενάτο Όρμπε Γκουάτο - Ριάννα Ζιβαννού – Δρ. Τζιβράς Γεράσιμος

Βραβείο Καλύτερου Συντονιστή

Ελίζα Μάσια - Λουίζα Καμέρε - Μου Μοντουμπόντι - Μίλιτσα Λίλιτς

Θερμό καλωσόρισμα στους Πάνο Κούρβα, Χρήστο Παπουτσή, Στέλλα Βερτινάκη, Έφη Χαντζούλη, Νίκη Ατζέμογλου, Γιάννη Διαβάτη, Μπάμπη Πετράκη, Αγαθή Αρβανιτάκη.

Ευχαριστίες προς:

Την Περιφέρεια Αττικής για την Αιγίδα στη Σύνοδο Κορυφής

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (ECI), το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ Παράρτημα Ελλάδας, την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ) και την Ολυμπιάδα H2O για την υποστήριξη.

Ειδικές ευχαριστίες προς τον κ. Γιάννη Γαλάνη, Αντιπρόεδρο του WPF, Παράρτημα Ελλάδας, τη Χριστίνα Σπυροπούλου, τον Δημήτρη Πριμάλη, την Ελένη Κιτσέλη, τη Μάρθα Κόλλια, την Καίτη Καγκαράκη, τον Γιώργο Λένη, το Σταύρο Τζώρτζο, τον Παντελή Χατζή και την Ένωση κατοίκων Αμφιθέας, Σοφία Μπεφών Παλαιού Φαλήρου για τη συμβολή τους κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, καθώς και στην κυρία Ίριδα Κασόλα, υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη για την άψογη συνεργασία.

Επίσης στη Νατάσα Σικόλα, δημοσιογράφο του Alpha TV και το συνεργείο του καναλιού για την κάλυψη μέρους της 1ης ημέρας της Συνόδου, τη Δρ. Άννα Νικολαΐδη, δημοσιογράφο και την ομάδα της για την κάλυψη μέρους της 2ης ημέρας, τον Συνεργάτη μας Δημοσιογράφο Δημήτρη Κανναβό καθώς και σε όλους τους διεθνείς Συνεργάτες στα Μέσα Ενημέρωσης.

Το Ωδείο Παλαιού Φαλήρου Ελένη Ράπτη και τον Μαέστρο Τάκη Νίκολη με την ομάδα εγχόρδων του, καθώς και τον σολίστα Ιωάννη Νίκολη, για τις εξαιρετικές μελωδίες που μας χάρισαν και τις δύο ημέρες της συνόδου κορυφής.

Το εστιατόριο Γαβρί στα Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα (Ρένα Πασσαλάκη), αναψυκτικά από τον κύριο Βαμβακά (REA) και επίσης από τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Έλενα Μαγιάτη-Καραμπή, Δέσποινα Δάλμαρη, Βασιλική Δραγούνη, Σμαραγδή Μητροπούλου, Όλγα Αχειμάστου, καθώς και όλους τους Δωροθέτες.

Συγχαρητήρια επιστολή στην Ιωάννα Ιωαννίδη

Είμαστε απολύτως ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την αναγνώρισή σας ως βραβευθείσα με το Βραβείο Panorama International Youth Literature Awards 202) στο Panorama International Literature Festival 2024! 

Το εξαιρετικό ταλέντο και η αφοσίωσή σας έλαμψαν πραγματικά, καθιστώντας σας ένα ανεκτίμητο μέλος της λογοτεχνικής μας κοινότητας.

Τα αξιόλογα επιτεύγματά σας μας εμπνέουν όλους και χρησιμεύουν ως φάρος αριστείας στον κόσμο της λογοτεχνίας. Επικροτούμε την εξαιρετική συνεισφορά σας και ανυπομονούμε να γίνουμε μάρτυρες της συνεχούς επιτυχίας σας στο μέλλον.

Για άλλη μια φορά, θερμά συγχαρητήρια για αυτό το απίστευτο επίτευγμα!

Θερμούς χαιρετισμούς,

TEAM PILF 2024
www.panoramafestival.org
wcifcentral@gmail.com

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ