ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Το ΤΑΙΠΕΔ μας κοροϊδεύει για την Καραθώνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. | | |
Χάρτης
Άρθρο του Τόλη Κοΐνη

Είδαμε στα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα την απάντηση του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ για την Καραθώνα. Για το θέμα της εκποίησης της περιοχής και της απώλειας του «λαϊκού χαρακτήρα» της ακροθαλασσιάς είχαν υποβάλλει ερωτήσεις οι βουλευτές Γ. Γαβρήλος του ΣΥΡΙΖΑ και Ανδρ. Πουλάς του ΠΑΣΟΚ. Το ενδιαφέρον δεν είναι τί ερωτούν οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, αλλά τί απαντάει το ΤΑΙΠΕΔ και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση.

Ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης «εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ» απάντησε στον Γ. Γαβρήλο… με ένα ευγενικό ύφος και με όρκους και υποσχέσεις για

1) Θα γίνει δημόσια διαβούλευση,

2) Θα προστατευθεί το περιβάλλον,

3) Θα προσπαθήσουν να πετύχουν την «μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στο κοινωνικό αποτύπωμα» στην περιοχή, δηλαδή ό,τι έγινε με την υπόλοιπη περιουσία του ΕΟΤ στο Ναύπλιο που δόθηκε σε ιδιώτες (Ξενία, Ξενία Παλάς, Αμφιτρύων)…

Δεν απάντησε στην ουσία της ερώτησης του βουλευτή, δηλαδή θα διατηρηθεί ο «λαϊκός χαρακτήρας» (= τουλάχιστον, απρόσκοπτη προσέλευση λουομένων). Τα παρέπεμψε σε μια «δημόσια διαβούλευση»

Ο κύριος αυτός προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ναυπλιέων.

Α) Γιατί η διαβούλευση έπρεπε να είχε γίνει πριντη δημοσίευση του ν. 5000,τον Δεκέμβριο του 2022 με τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ έβγαλε προς πώληση την περιοχή. (Εκτός και αν το είχαν συζητήσει με τον τότε Δήμαρχο και το κρατάγανε κρυφό).

Β) Η διαβούλευση έπρεπε να είχε γίνει πριν οριοθετήσουν την οικοπεδοποιήσιμη έκταση στην Καραθώνα, που ορίστηκε με αυτό το ΦΕΚ. Με αυτό που ψήφισαν καταπατούν δημοτική έκταση ( = Δημοτικοί δρόμοι) και κλείνουν την πλαζ. Ολοφάνερα το ΤΑΙΠΕΔ μας κοροϊδεύει.

Γ) Στις 19 Φεβρουαρίου 2024, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως το «κτήμα Καραθώνα προσφέρεται προς πώληση σε Ινδούς επιχειρηματίας»… εννοείται χωρίς καμία διαβούλευση, ούτε αντίδραση από τον Δήμο Ναυπλιέων.

Δ) Στις 21 Μαΐου 2024 το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι θα γίνει «μικρό Ελληνικό» μέσα στο «τελευταίο τρίμηνο του 2024» …… Τα έγραφαν οι τοπικοί δημοσιογράφοι, ο Δήμος δεν έπρεπε να πάρει πρωτοβουλία, να ρωτήσει «τι σημαίνει μικρό Ελληνικό»; (Θα έχουμε και ουρανοξύστες;)

Ε) Στις 8 Μαρτίου το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως έβαλε το κτήμα Καραθώνα προς πώληση στο διεθνές παζάρι του (ρήαλ εστέητ) που γινόταν στις Κάννες. Εννοείται πως πρόσφερε για «παραχώρηση» και «αξιοποίηση» όπως προέβλεπε ο ν. 5000 του 2022, δλδ. Θα ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.

Και ενώ το ΤΑΙΠΕΔ τόσο καιρό αγνοούσε και περιφρονούσε του Ναυπλιώτες,μόλις άρχισε η αντίδραση εκ μέρους πολλών συμπολιτών και δημοτικών παρατάξεων, το ΤΑΙΠΕΔ αναδιπλώθηκε ψεύτικα, έλαβε προσποιητά ευγενικό ύφος, απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών και έδωσε κάποιες εντελώς αόριστες υποσχέσεις ότι θα διαβουλευτεί με κάποιους για ήπια ανάπτυξη (… ξεχάσανε το «μικρό Ελληνικό»)

Ο Ναυπλιακός λαός όμως μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο, να συζητήσει με το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Δήμαρχος θα ξεκαθαρίσει ότι είναι ενάντιος στην προγραμματισμένη αξιοποίηση. Ο κ. Ορφανός μέχρι στιγμής δεν έχει πληροφορήσει τους συμπολίτες του τίποτε.

Είναι σαφές πως το ΤΑΙΠΕΔ προχωράει σε παραχώρηση σε ιδιώτη μέσα στους επόμενους 5 μήνες. Η διαβούλευση θα γίνει πότε;

ΥΓ 1. Έπαιξε ρόλο στην προσποιητή αναδίπλωση του ΤΑΙΠΕΔ ότι το 41% έγινε 28%...Θα πάει ακόμα παρακάτω, εάν συνεχίσουν αυτή την τακτική.

ΥΓ2. Αναρτώ και πάλι τον χάρτη του ΤΑΙΠΕΔ και προσθέτω δύο ακόμα παρατηρήσεις. Α) Κόβεται και το δρομάκι, που κατεβαίνει πίσω από του Παλαιτσάκη για προσέγγιση στην πλαζ και

Β) Δεν προσφέρονται για κτίσιμο οι ημιτελείς εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών(σημείο 3) που είχαν ξεκινήσει σε εφαρμογή του σχεδίου ήπιας ανάπτυξης, στο οποίο είχαν συμφωνήσει Δήμος Ναυπλιέων με τον ΕΟΤ το 1986.

Αλήθεια αυτό το σχέδιο ήπιας ανάπτυξης γιατί μερικοί το αποσιωπούν;


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ