V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Εξωτικοί επισκέπτες έκαναν πρωτομηνιάτικο ποδαρικό στο Ναύπλιο

Φλαμίνγκο
Ακόμα ένα κοπάδι με φλαμίνγκο έκανε στάση στον υδροβιότοπο μεταξύ του Ναυπλίου και της Νέας Κίου στην Αργολίδα την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024.
Τα φοινικόπτερα την περίοδο αυτή βρίσκονται σε μετανάστευση και μετακινούνται καθημερινά από την μία Ήπειρο στην άλλη.

Η μετανάστευση των πουλιών αποτελεί ένα θαύμα του φυσικού κόσμου. Η μετανάστευση ή αποδημία των πουλιών είναι η τακτική μετακίνησή τους από ένα σημείο του κόσμου σε άλλο και πίσω. Σε αυτό το δύσκολο ταξίδι τα πουλιά ταξιδεύουν μακριά, πάνω από ολόκληρες χώρες και θάλασσες μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. 
Γιατί κάνουν αυτό το δύσκολο ταξίδι; Τα πουλιά μεταναστεύουν για την επιβίωσή τους. Όπως αλλάζει ο καιρός με τις εποχές, έτσι και τα πουλιά ταξιδεύουν ακολουθώντας τις καλύτερες συνθήκες. Το φθινόπωρο όταν οι μέρες μικραίνουν, η θερμοκρασία πέφτει και τα φύλλα των δέντρων αλλάζουν χρώμα, τα μεταναστευτικά πουλιά ξέρουν ότι είναι καιρός να επιστρέψουν στις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα. 

Η φθινοπωρινή μετανάστευση είναι ο τρόπος των πουλιών αυτών να επιβιώσουν της μείωσης αποθεμάτων τροφής, όπως καρπών, σπόρων και εντόμων. Μεταναστεύουν προς περιοχές πλούσιες σε αποθέματα τροφής, πράγμα που διασφαλίζει την επιβίωση των πουλιών κατά τη διάρκεια της δύσκολης χειμερινής περιόδου. 
Την άνοιξη θα κάνουν το αντίθετο ταξίδι: από τις περιοχές διαχείμασής τους θα ταξιδεύσουν βορειότερα, στις περιοχές όπου θα φωλιάσουν.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ