ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Ξαναχτυπά η κακοκαιρία σήμερα με πιο ισχυρές καταιγίδες σε Αττική και Αν. Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:18:00 π.μ. | |
Βροχή
Για άλλη μια ημέρα η κακοκαιρία χτυπά κατά κύματα την Αθήνα, ενώ τα φαινόμενα είναι ήδη έντονα από τις πρωινές ώρες σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο μετεωρολόγος Θ. Κολυδάς προειδοποιεί για έντονες καταιγίδες στην Αττική το Σάββατο 31/8 και εφιστά την προσοχή στους πολίτες.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, τα φαινόμενα αναμένονται να εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες και όπως τόνισε:

«Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι αύριο ίσως είναι εντονότερη η καταιγίδα στην Αττική, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι 5-6 το απόγευμα, θα έχουμε δηλαδή μεγαλύτερη διάρκεια».

Στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων θα βρεθεί η Στερεά αλλά και η κεντρική και ανατολική Πελοπόννησος.

Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Κατά τόπους βροχερός καιρός με σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (31/8) και κατά διαστήματα στις Σποράδες, στην Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική και ανατολική). Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).
Ο καιρός το Σάββατο (31/8) από την ΕΜΥ

Στις Σποράδες, στην Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία αναμένεται, το Σάββατο (31/8), άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Στερεά και στο νότιο Ιόνιο, όπου θα σημειώνονται τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και, από τις προμεσημβρινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Ακόμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και – κατά τόπους – στην Ήπειρο και στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική και ανατολική) τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση αναμένεται κατά τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 4 με 5, τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται τα ισχυρά φαινόμενα, οι άνεμοι – κατά τόπους – θα είναι πολύ ισχυροί (μπουρίνια). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου και – κατά τόπους – στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 33 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ