ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Όταν ο Δήμος απουσιάζει από "Το Ναύπλιο των Εικαστικών Τεχνών"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:21:00 μ.μ. | |
Πίνακες ζωγραφικής
"Έχουμε γίνει πλέον το επίκεντρο των εικαστικών τεχνών" αφού πραγματοποιούνται στην πόλη μας πολλές εκθέσεις, τόσο ομαδικές όσο και ατομικές, ντόπιων και ξένων δημιουργών.

Πράγματι, "πολύ ελάχιστοι” (!!!) έχουν συνειδητοποιήσει τι γίνεται στο Ναύπλιο με τις εικαστικές τέχνες" αφού ο ο Δήμος Ναυπλιέων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού απέχουν, όχι μόνο από κάθε ενεργή συμμετοχή και βοήθεια αλλά ακόμη και από την πιο σημαντική, (με μηδενικό κόστος) βοήθεια, αυτή της προβολής των εκδηλώσεων από την ιστοσελίδα του Δήμου και τα κοινωνικά δίκτυα.
 
Η μόνη πιθανότητα, και αυτό όχι πάντα, να μάθουμε το τι συμβαίνει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του Δήμου Ναυπλιέων, είναι να παρακολουθούμε τα προσωπικα προφίλ στο Facebook του Αντιδημάρχου, μιας και δεν έχει προβλεφθεί η θεσμική συνέχεια στην ενημέρωση των δημοτών και μη.

Η θεσμική κρίση του Δήμου Ναυπλιέων στο έπακρο.

Η ανάγκη για μια πιο οργανωμένη και συνεπή προσέγγιση από τον Δήμο είναι επιτακτική. Η πολιτιστική ανάπτυξη του Ναυπλίου δεν πρέπει να περιορίζεται σε αποσπασματικές προσπάθειες, αλλά να εντάσσεται σε μια στρατηγική που θα ενισχύει τη συμμετοχή, την προβολή και τη σύνδεση της κοινότητας με τις εικαστικές τέχνες. Μόνο έτσι μπορεί το Ναύπλιο να διατηρήσει και να επεκτείνει τη θέση του ως σημαντικό πολιτιστικό κέντρο, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Γιώργος Χατζόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ