ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Τι αναφέρει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για το ρεμέτζο στο Λιμάνι Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:46:00 μ.μ. | |
Ναύπλιο
Με αφορμή δημοσιεύματα για το συμβάν της 31ης Ιουλιου 2024 και προς αποκατάσταση της αλήθειας ανακοινώνουμε τα εξής: 

Α. Την 19η Μαρτίου 2024 η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου μας διαβίβασε το υπ' αριθ. 2343.3-10/18178/2024/08-03-2024 έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Κλάδος Έλεγχου Πλοίων – ΔΕΔΑΠΛΕ/ Γ, στο οποίο ,στην - πργ4 , ρητώς αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με τον Κώδικα ISPS ο φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης μιας λιμενικής εγκατάστασης και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας αυτής είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη λήψη και εφαρμογή μέτρων επιτήρησης των θαλασσίων ορίων της με βάση την αξιολόγηση ασφάλειας που έχει προηγηθεί. Σε αυτά μπορεί να περιλαμβάνεται η χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού ασφαλείας (π.χ. κάμερες ή υποβρύχιοι αισθητήρες κ.λ.π.), πλωτών μέσων (π.χ. λάντζες ή μισθωμένα ή ιδιόκτητα ταχύπλοα σκάφη πνευστού τύπου ή πλαστικά μαζί με άλλες εργασίες όπως απορρύπανση υδάτων- κ.λ.π.), ή προσωπικό ασφαλείας ή οτιδήποτε άλλο κριθεί σκόπιμο από την εγκατάσταση (π.χ. συνδυασμός web καμερών με προσωπικό ασφαλείας στην ξηρά/προβλήτα κ.ο.κ.)». 

Β. Προκειμένου το Δ.Λ.Τ. Ναυπλίου να συμμορφωθεί με τις ως άνω απαιτήσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας προέβη στην υπ' αριθ. 31/ 12-7-2024( ΑΔΑ : 6ΘΞΒΟΠΟ3-87 Ε) απόφαση απευθείας ανάθεσης σε ανάδοχο (κ. Καββαδίας Ευάγγελος ) της καθαριότητας χώρων χερσαίων και εξομοιούμενων ζωνών λιμένων αρμοδιότητας Δ.Λ.Τ.Ν. για το χρονικό διάστημα Ιούλιος 2024 - Δεκέμβριος 2024 ως κάτωθι: Καθαριότητα των χώρων ευθύνης του ΔΛΤΝ ( απομάκρυνση φερτών υλικών και κάθε είδους απορριμμάτων (χαρτιά, πλαστικά , γυαλιά, μέταλλα) που έχουν συσσωρευτεί στους εν λόγω χώρους καθώς και απομάκρυνση των νεκρών θαλασσίων χελωνών που βγαίνουν στις χερσαίες ζώνες) . Οι σακούλες απορριμμάτων θα μεταφέρονται σε κάδους από τους οποίους θα τις παραλαμβάνει ο Δήμος . Ο ανάδοχος υποχρεούται να διαθέσει σκάφος αφενός για τον καθαρισμό των θαλασσιών ζωνών αρμοδιότητας του ΔΛΤΝ και αφετέρου όπου κριθεί αναγκαία η χρησιμοποίησή τους από το ΔΛΤΝ (αντιμετώπιση τοπικής ρύπανσης, κλπ) και υποβοήθηση για τις ανάγκες εφαρμογής ISPS ( σχετικό το αριθ. 2343.3-10/ 18178/2024 έγγραφο Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/ ΔΕΔΑΠΛΕ ( Γ) . Επίσης ο ανάδοχος υποχρεούται να προβαίνει στον καθαρισμό των χώρων της περιοχής πλαζ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ κατά το διάστημα Σεπτέμβριο 2024- Δεκέμβριο 2024 . Ως χώρος παροχής εργασιών του αναδόχου ορίζονται οι χερσαίες και εξομοιούμενες ζώνες λιμένων Ναυπλίου, Τολού, Νέας Κίου και Βιβαρίου. 

Γ. Την 12/7/2024 υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΔΛΤΝ και τον ανάδοχο η υπ' αριθ. 582/12-7-2024 Σύμβαση Ανάθεσης Παροχής Υπηρεσίας ( ΑΔΑ:6ΧΤΖΟΡΟ3-ΒΩ2) για το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2024 έως και Δεκεμβρίου 2024. 

Δ. Όλες οι υποχρεώσεις σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού , εύρεσης κατάλληλου σκάφους , αγκυροβολία αυτού -φουντάγιο- , (δεν πρόκειται για μόνιμη κατασκευή άλλα για εναπόθεση προσκαίρως στο βυθό για όσο διαρκεί η σύμβαση και δύναται εύκολα να ανελκυθεί στην ξηρά), η στελέχωση με προσωπικό καταλλήλων προσόντων ( δίπλωμα χείριστη ταχυπλόου σκάφους ) και η λήψη πάσης φύσεως αδειών και εγκρίσεων βαρύνουν τον ανάδοχο . 

Ε. Η θέση αγκυροβολίας του εκμισθωμένου σκάφους υποδείχθηκε από το ΔΛΤΝ στον ανάδοχο , σύμφωνα με τον καθορισμό που έχει γίνει με την υπ αριθ. 45/2021/30-6-2021 πράξη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και συγκεκριμένα επί της Ακτής Μιαούλη στη θαλάσσια ζώνη απέναντι του καφέ «ΑΚΤΑΙΟΝ » . 

ΣΤ. Συμπερασματικά εκ των ανωτέρω τεκμηριώνεται ότι δεν εμπίπτουν στα καθήκοντα του Πρόεδρου του ΔΛΤΝ οι αρμοδιότητες του αναδόχου ( πρόσληψη προσωπικού , εφοδιασμός υλικών ,διαδικασία αγκυροβολίας ,εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων εξοπλισμός σκάφους κλπ) . 

ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ , ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ, ΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΑΡΙΟΥ ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ . 

ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΓΚΟΥΜΑΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. (ε.α.) 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ