ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Αργολίδα: Eγκληματική ομάδα εξαπατούσε με τεχνάσματα ανυποψίαστους πολίτες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:30:00 μ.μ. | |
Κατασχεθέντα αντικείμενα
Tρεις περιπτώσεις απατών εξιχνιάστηκαν απ’ το τμήμα ασφαλείας Άργους – Μυκηνών. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν 2 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, για απάτες και για παράβαση του νόμου για όπλα.

Είχαν αποσπάσει πάνω από 53.000 ευρώ - Η δικογραφία

Η δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους. Απ’ τη δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 53.000 ευρώ. Οι 3 περιπτώσεις απατών, αφορούν περιοχές της Αργολίδας, της Ηλείας και της Λάρισας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αττική, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, συνελήφθησαν 2 άτομα, 63χρονη αλλοδαπή και 64χρονος ημεδαπός, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα,απάτες και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από τους πιο πάνω αστυνομικούς, προέκυψε, ότι, οι συλληφθέντες, συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα, η οποία χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τεχνάσματα, κατάφερνε να εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η δράση τους

Τα μέλη της ομάδας, τηλεφωνούσαν στα θύματά τους, προσποιούμενους, είτε τους αστυνομικούς και ισχυριζόμενοι, ότι, συγγενικά τους πρόσωπα, είχαν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα το σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό ανηλίκου, είτε τους ιατρούς και με το πρόσχημα, ότι συγγενικό τους πρόσωπο, είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του, απαιτούσαν χρηματικά ποσά, προκειμένου τα συγγενικά τους πρόσωπα να απαλλαχθούν από τις νομικές συνέπειες ή για να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας τους, αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι δράστες, που είχαν τον ρόλο της επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα, προκειμένου να αποφύγουν την ενημέρωση των οικείων ή των Διωκτικών Αρχών από τους παθόντες, τους μιλούσαν συνεχώς, ώστε η γραμμή επικοινωνίας να παραμένει ανοιχτή, ενημερώνοντας παράλληλα την 63χρονη και τον 64χρονο, που είχαν το ρόλο της παραλαβής των χρημάτων, για τον τρόπο παραλαβής τους.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 2.7.2024 έως και την 10.7.2024, οι συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, σε περιοχές των Νομών Αργολίδας, Ηλείας και Λάρισας, είχαν διαπράξει συνολικά 3 περιπτώσεις απατών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 53.000 ευρώ.

Τι βρήκαν οι Αρχές


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες τους στην Αττική, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:1 πολεμικό τυφέκιο,11 φυσίγγια,4 κινητά τηλέφωνα,όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων,είδη ένδυσης, τα οποία φορούσαν κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων,το χρηματικό ποσό των 2.450 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, για την ταυτοποίηση των συνεργών των πιο πάνω και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ