ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Δράσεις του 1ου Λυκείου Άργους για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:50:00 π.μ. | |
Μαθητές
Στο πλαίσιο του εορτασμού της 11ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, το σχολείο μας, με σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» και στόχο την ανάδειξη των ωφελειών της άσκησης στη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία, υλοποίησε δράσεις, που ανέδειξαν τα οφέλη και τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, έχοντας ως βασική επιδίωξη τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των μαθητών/μαθητριών του σχολείου, ανεξάρτητα από ηλικία ή φυσικές ικανότητες/δεξιότητες, η Α’ Τάξη, με θεματικό άξονα τον αθλητισμό, εξερεύνησε και αξιοποίησε για σωματική άσκηση το Αρχαίο Θέατρο Άργους, η Β΄Τάξη τον Λόφο Ασπίδας και η Γ΄Τάξη το Ιστορικό Κέντρο Άργους και συγκεκριμένα το Βυζαντινό Μουσείο. Η μετάβαση των μαθητών έγινε πεζή στους παραπάνω χώρους
Οι μαθητές που περπάτησαν ως το Αρχαίο Θέατρο Άργους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων στην αρχαιότητα και έμαθαν για τον αρχαιότερο αγώνα των Νεμέων, που τεκμηριωμένα γνωρίζουμε ότι έλαβε μέρος στο θέατρο του Άργους, Επίσης για τα θεάματα που φιλοξενήθηκαν στα ρωμαϊκά χρόνια :κυνήγι θηρίων και μονομαχίες, καθώς και για την τεχνητή λίμνη που κατασκευάσθηκε στην ορχήστρα για αθλοπαιδιές στο νερό και παραστάσεις ναυμαχιών.
Οι μαθητές που περπάτησαν ως τον Λόφο Ασπίδας με κεντρικό σύνθημα «Τρέχω για το ΣΥΝ» συμμετείχαν στην 2η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία διατηρώντας το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία βράβευσης, στην κατηγορία: Ένα (1) video διάρκειας μέχρι ένα (1) λεπτό της ώρας .
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλλαν στην επιτυχή υλοποίηση των δράσεων/δραστηριοτήτων για τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024.

Η Διευθύντρια
Παπαθανασίου Ελένη
Οικονομολόγος ΠΕ80
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ