ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Γ. Γαβρήλος στο Κόκκινο 105,5: Επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη συντελείται η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου υπέρ των λίγων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:29:00 μ.μ. | |
Γ. Γαβρήλος
Από τη συχνότητα του Κόκκινου 105,5 και από την εκπομπή του Κώστα Σαββόπουλου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και Τομεάρχης Εργασίας, Γιώργος Γαβρήλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά του κυβερνητικού αφηγήματος που περιγράφει μια Οικονομία ανθηρή και τους δείκτες να ευημερούν, όπως σχολίασε, την ώρα που η κοινωνία δεν μπορεί αντικειμενικά να τα βγάλει πέρα. 

Ø Πρωτόγνωρη η αναδιανομή πλούτου υπέρ των ισχυρών, στα χρόνια της ΝΔ

Αναρωτιόμαστε, υπάρχει πράγματι ανάπτυξη, όπως μας λέει η Κυβέρνηση, όταν με βάση τα επίσημα στοιχεία της Eurostat η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει κατρακυλήσει στην τελευταία θέση των κρατών- μελών της ΕΕ; Είναι για πανηγυρισμό όταν το 95% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένες από το Ταμείο Ανάκαμψης, από τον τραπεζικό δανεισμό και από κάθε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο;

Προφανώς και όλο αυτό το διάστημα της διακυβέρνησης της ΝΔ, κάποιοι έχουν δει τα εισοδήματά τους να αυξάνονται. Δεν είναι όμως οι πολλοί, η κοινωνική πλειοψηφία. Είναι οι 10 μεγάλες οικογένειες στην χώρα, οι 5 συστημικές τράπεζες, το καρτέλ τροφίμων, οι εταιρείες ενέργειας και τα διυλιστήρια.

Αυτή η αναδιανομή του πλούτου που συντελείται είναι πρωτόγνωρη στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Δεν έχει ξαναγίνει με τέτοια ένταση να μεταφέρονται πόροι από τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και μαγαζάτορες, σε λίγα χέρια.

Ø Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πρωτοβουλίες εντός του Κοινοβουλίου και καλεί και τους βουλευτές της ΝΔ να τις ψηφίσουν

Οι 11 βουλευτές της ΝΔ, με την Ερώτησή τους για τα Κόκκινα δάνεια, παρουσίασαν την πραγματική εικόνα που βιώνουν οι δανειολήπτες και που σίγουρα είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει το Μαξίμου. Αν αυτές οι αντιδράσεις έχουν πράγματι μια πολιτική βάση, και δεν πρόκειται για ένα εσωτερικό παιχνίδι εντός της συμπολίτευσης, τους καλούμε να συνταχθούν με τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Όπως η κατάθεση τροπολογίας για τους ευάλωτους δανειολήπτες, προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το ζήτημα του πρωτογενούς τομέα και το που πάνε οι επιδοτήσεις και οι κακές πρακτικές των Τραπεζών και τα υπερκέρδη τους, που η Κυβέρνηση ήρθε το 2023 να «διευθετήσει» τα 4δις που έβγαλαν, με ένα πρόστιμο- κοροϊδία των 42εκ ευρώ.

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει συνεχώς μια θετική ατζέντα, προτάσεις και λύσεις για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Καλούμε όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αλλά και την εσωκομματική αντιπολίτευση της ΝΔ, με τρόπο θεσμικό, να στηρίξουν αυτές τις προτάσεις.

Ø Για τις δημοσκοπήσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του δουλεύει σκληρά και κάνει προσπάθειες ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει συνεχώς προτάσεις για τα μείζονα προβλήματα. Όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κόμμα μας, εδώ και ένα χρόνο, το τρώει η εσωστρέφεια. Μόνο διάλειμμα, η προεκλογική περίοδος όπου απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό και καταφέραμε να πάρουμε ένα ποσοστό που δεν ήταν αυτονόητο, συγκριτικά με τις δημοσκοπήσεις. Μπορεί να ήταν κάτω από τον πήχη που είχαμε θέσει, αλλά μας κράτησε στην θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σήμερα αυτό το 15% μοιάζει μακρινό σε σχέση με τις τωρινές μετρήσεις.

Φυσικά και έχουμε μπροστά μας μια ακόμη εσωκομματική εκλογή. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει και μπορεί με το σύνολο του στελεχιακού του δυναμικού, να ακουμπήσει και πάλι την κοινωνία και να δώσει απαντήσεις για τα σύγχρονα αδιέξοδα. Ο κόσμος της Αριστεράς, ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος περιμένει από μας την επόμενη μέρα να είμαστε ενωμένοι και να λειτουργήσουμε συλλογικά. Υπάρχουν πολλοί βουλευτές και στελέχη που δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι καλό για τον προοδευτικό κόσμο και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ να μας βρει διχασμένους η 2α Δεκεμβρίου.
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ