V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Το Λύκειο Λυγουριού γιόρτασε την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αρχαίο στάδιο Επιδαύρου
Το Λύκειο Λυγουριού στα πλαίσια εορτασμού της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποίησε αθλοπαιδιές στο χώρο του αρχαίου Ασκληπιείου Επιδαύρου.
Επισκεφτήκαμε πρώτα το αρχαίο στάδιο, τόπο γέννησης των αγώνων και της αθλητικής ιδέας και μετά από άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Γκάτζιου Δήμητρα, διοργάνωσε αγώνα ταχύτητας δρόμου ενός σταδίου (ένα στάδιο= 181,08 μέτρα) μικρής ομάδας αγοριών και κοριτσιών, όπως στην αρχαιότητα.

 Με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν τα παιδιά και καταχειροκροτήθηκαν απ' όλους. Μετά το τέλος του αγώνα στεφανώθηκαν με στεφάνια ελιάς που κατασκεύασε η κ. Γκάτζιου και τους απονεμήθηκαν μετάλλια από την προσωπική της συλλογή.

Στη συνέχεια οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες έπαιξαν στις αλάνες του αρχαιολογικού χώρου, ποδόσφαιρο, πετοσφαίριση, χειροσφαίριση, τένις και μπάντμιντον. 
Μια άλλη ομάδα 10 μαθητριών και μαθητών περπάτησε τη διαδρομή από το σχολείο στην Επίδαυρο και επέστρεψε με τον ίδιο τρόπο(απόσταση 4+4=8 χλμ), με συνοδεία καθηγητών. 

Επισκεφτήκαμε επίσης το αρχαίο πασίγνωστο Θέατρο Επιδαύρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Συνδυάσαμε έτσι άθληση σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον και ιστορία και ήταν μοναδική εμπειρία!
Υλοποιήσαμε το "Νους υγιής εν σώματι υγιεί" των αρχαίων προγόνων μας.

Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου με υγεία.

Σοφία Σαρρή, Δ-ντρια του σχολείου

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ