ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. | |
Σχολική μονάδα
Επειδή πληροφορηθήκαμε την από 8-9-2024 ανακοίνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών με την οποία παρουσιάζεται το σχολείο μας ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης θέλουμε να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στην Διευθύντρια του σχολείου μας και να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Τα τελευταία χρόνια έχουμε υποβάλλει αλλεπάλληλα αιτήματα προς το Δήμο Άργους – Μυκηνών με τα οποία ζητούσαμε την αποκατάσταση των εκτεταμένων βλαβών που εμπόδιζαν την ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας. Ειδικότερα από πέρυσι (κι επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής) έχουμε υποβάλλει τα ακόλουθα αιτήματα:

- Στις 25-1-2023 με έγγραφό μας ζητήσαμε από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών την αποκατάσταση των φθορών των κτιριακών υποδομών του σχολείου.

- Στις 28-2-2023 με έγγραφό μας ζητήσαμε από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών την αποκατάσταση των φθορών των κτιριακών υποδομών του σχολείου.

- Στις 05-05-2023 με έγγραφό μας ζητήσαμε από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών την αποκατάσταση των φθορών των κτιριακών υποδομών του σχολείου.

-- Στις 08-05-2023 με έγγραφό μας ζητήσαμε από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών την αποκατάσταση των φθορών των κτιριακών υποδομών του σχολείου.

- Στις 12-05-2023 με έγγραφό μας ζητήσαμε από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών την συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών των κτιριακών υποδομών του σχολείου.

- Στις 15-9-2023 με νέο έγγραφό μας απευθυνόμενο και πάλι στο Δήμο Άργους – Μυκηνών ζητήσαμε τη συντήρηση και ασφαλτόστρωση της αυλής του σχολείου.

-- Στις 22-9-2023 με νέο έγγραφό μας απευθυνόμενο και πάλι στο Δήμο Άργους – Μυκηνών ξαναζητήσαμε τη συντήρηση των φθορών των κτιριακών υποδομών του σχολείου.

-- Στις 8-1-2024 με νέο έγγραφό μας απευθυνόμενο και πάλι στο Δήμο Άργους – Μυκηνών ξαναζητήσαμε την αποκατάσταση των φθορών των κτιριακών υποδομών του σχολείου.

-- Στις 26-2-2024 με νέο έγγραφό της απευθυνόμενο και πάλι στο Δήμο Άργους – Μυκηνών ξαναζητήσαμε την αποκατάσταση των φθορών των κτιριακών υποδομών του σχολείου.

-- Στις 6-3-2024 με νέο έγγραφό μας απευθυνόμενο και πάλι στο Δήμο Άργους – Μυκηνών ξαναζητήσαμε την αποκατάσταση των φθορών των κτιριακών υποδομών του σχολείου.

- Στις 11-6-2024 με νέο έγγραφό μας απευθυνόμενο και πάλι στο Δήμο Άργους Μυκηνών ξαναζητήσαμε την αποκατάσταση των φθορών των κτιριακών υποδομών του σχολείου.

- Στις 5-9-2024 με νέο έγγραφό μας απευθυνόμενο και πάλι στο Δήμο Άργους Μυκηνών ξαναζητήσαμε την αποκατάσταση των φθορών των κτιριακών υποδομών του σχολείου.

Παρά ταύτα οι φθορές αυτές δεν αποκαταστάθηκαν και όταν ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας διαπίστωσε ότι μία αίθουσα δεν λειτουργούσε και ότι το στέγαστρο δεν ήταν ασφαλές για να υποδεχτεί τα παιδιά στα διαλείμματα και στη γυμναστική προκλήθηκε αναστάτωση.

Κάποια μέλη του Συλλόγου Γονέων απευθύνθηκαν προς τον Δήμο και κάποια μέλη απευθύνθηκαν προς την αντιπολίτευση, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των φθορών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Κανένα μέλος του διδακτικού προσωπικού δεν πρότεινε, δεν υπαγόρευσε και δεν καθοδήγησε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε οποιαδήποτε ενέργειά τους.

Παράλληλα έχουμε υποβάλλει αιτήματα για τον εξωραϊσμό του σχολείου και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας του σχολείου ως Σχολής Ικάρων η οποία είχε στεγαστεί στο σχολείο μας τα έτη 1940, 1941. Έτσι, ύστερα από πρόταση που δεχθήκαμε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Βετεράνων Αεροπόρων, με σκοπό την διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Σχολής Ικάρων, ομόφωνα αποφασίσαμε να στείλουμε έγγραφο αίτημα προς τον Δήμο Άργους – Μυκηνών σχετικά με την τοποθέτηση του πολεμικού αεροσκάφους, το οποίο θα παραχωρήσει η πολεμική αεροπορία, σε ειδικό χώρο, που θα διαμορφωθεί στο προαύλιο του σχολείου μας.

Επίσης, υποβάλλαμε αίτημα για την τοποθέτηση γκαζόν και τεχνητής βροχής στον πίσω προαύλιο χώρο του σχολείου μας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τον προαυλισμό των μικρών τάξεων.

Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά και δηλώνουμε ότι κανένας εκπαιδευτικός του σχολείου μας δεν χρησιμοποιεί την εκπαίδευση για την άσκηση πολιτικής. Σκοπός και μοναδικό μέλημά μας είναι η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία του σχολείου μας για την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών μας.

Άργος, 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άργους
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ