V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

2ο ΓΕΛ Άργους: Για μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς!

«Μετακινούμαι βιώσιμα»
Το 2ο ΓΕΛ Άργους με σεβασμό στην διαφορετικότητα, το πρωί της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμμετείχε με ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου στη Βιωματική Δράση «Μετακινούμαι βιώσιμα», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.
Η ενημερωτική αυτή δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το ΕUROPE DIRECT Πελοπόννησος σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους-Μυκηνών και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου «ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ».
Τα θέματα που αναδείχθηκαν στη δράση επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση των μαθητών για τις προτεραιότητες της Ε.Ε που στοχεύουν στην προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους και στην ευαισθητοποίηση τους σχετικά με τη Βιώσιμη Κινητικότητα
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με άτομα ΑΜΕΑ, να παρακολουθήσουν και να συνειδητοποιήσουν τα προβλήματα τους κατά τη μετακίνησή τους στην πόλη, ιδιαίτερα όταν οι υπόλοιποι δεν σεβόμαστε τις ειδικές σημάνσεις που τους αφορούν . Η βιωματική δράση αφορούσε περίπατο με χρήση αμαξιδίου, λευκού μπαστουνιού αλλά και κατά περίπτωση μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από τον Διοικητή της Τροχαίας Άργους.
Τέλος με αίσθημα βαθιάς ενσυναίσθησης, σεβασμού στη διαφορετικότητα, προσωπικής ευθύνης και το σύνθημα «Ο Δημόσιος χώρος ανήκει σ’ όλους», οι μαθητές αποχαιρέτησαν την εκδήλωση, έχοντας εξοικειωθεί πλέον με την ουσία της Βιώσιμης Μετακίνησης στην πόλη.
Ευχαριστούμε τις εκλεκτές συναδέλφους κα Σταματάκη Στυλιανή και Κρέκα Αναστασία για τον άψογο συντονισμό της δράσης του σχολείου μας!

Για το 2ο ΓΕΛ Άργους
Γιαννακούλης Γιώργος

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ