ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Το 3ο ΓΕΛ Άργους συμμετείχε στη Βραδιά του Ερευνητή 2024

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:34:00 μ.μ. | |
Μαθητές
Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, το 3ο ΓΕΛ Άργους συμμετείχε στη Ευρωπαϊκή δράση «Βραδιά του Ερευνητή 2024», η οποία διεξήχθη σε 350 ευρωπαϊκές πόλεις. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκαν καινοτόμες δράσεις από Πανεπιστήμια, εργαστήρια και Ερευνητικά κέντρα.
Η συμμετοχή του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε μέσω του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, με την παρουσίαση του ανιχνευτή κοσμικής ακτινοβολίας μNet. Ο ανιχνευτής, ο οποίος έχει σχεδιαστεί από το Εργαστήριο Φυσικής του ΕΑΠ, συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα σωματιδιακής ακτινοβολίας που προέρχονται από κοσμικές ακτίνες. Είναι συναρμολογημένος από μαθητές και λειτουργεί σε 20 σχολεία της Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένου του 3ου ΓΕΛ Άργους, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα για 4η συνεχόμενη χρονιά υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Βαγγέλη Καλαϊτζή.
Στην Πάτρα, μια από τις Ελληνικές πόλεις όπου διεξήχθη η Βραδιά του Ερευνητή στο νέο Δημαρχείο, η μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Άργους Σταυρίνα Καραμάνου μαζί με τον πρώην μαθητή μας και νυν φοιτητή του Πολυτεχνείου της Πάτρας Σταύρο Ιωαννίδη, συνεργάστηκαν με ομάδα μαθητών από το 8ο Λύκειο Πάτρας. Με τη βοήθεια των υπεύθυνων καθηγητών, παρουσίασαν στους επισκέπτες την ανιχνευτική διάταξη και εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας της, συμβάλλοντας στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και της έρευνας.
Η συμμετοχή μας στην εκδήλωση αυτή αναδεικνύει τη δέσμευση του 3ου ΓΕΛ Άργους στην καινοτομία και τη σύγχρονη εκπαίδευση.

Ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Άργους
Ρουμελιώτης Παντελεήμων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ