V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Φεστιβάλ Ακροναυπλίας: Το Ακριβό Όραμα των 60.000€ σε Μια Περίοδο Οικονομικής Στενότητας

Φεστιβάλ Ακροναυπλίας
Η σιωπή τους είναι η πιο ηχηρή απάντηση.
Μια απάντηση που φωνάζει: 'Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη σας.”

Η αδιαφορία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού να δώσει σαφείς απαντήσεις σχετικά με το κόστος και τους στόχους του Φεστιβάλ Ακροναυπλίας δημιουργεί ένα κλίμα καχυποψίας, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημοτική αρχή, ενώ υποδηλώνει ένα αίσθημα απαξίωσης προς τους πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως παθητικοί παρατηρητές και όχι ως ενεργοί συμμετέχοντες στα κοινά.

Είναι αλήθεια ότι σε μια εποχή όπου η πληροφορία είναι διαθέσιμη σε όλους μέσω διαδικτυακών πλατφορμών όπως η “Διαύγεια”, ο καθένας μπορεί θεωρητικά να αναζητήσει και να βρει οικονομικά στοιχεία που αφορούν τον Δήμο. Ωστόσο, η ανάγκη για πληροφόρηση δεν πρέπει να περιορίζεται στην παθητική αναζήτηση από τους πολίτες.

Οι αρμόδιοι φορείς, και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι, οφείλουν να ενημερώνουν τους δημότες και να αποφεύγουν οποιαδήποτε στάση που θα μπορούσε να εκληφθεί ως απόκρυψη πληροφοριών.

Η διαφάνεια είναι χρέος των εκπροσώπων, όχι προαιρετική επιλογή, ούτε πολυτέλεια. Είναι απαίτηση της δημοκρατίας.

Η επιμονή της δημοτικής αρχής στην πραγματοποίηση ενός πολυδάπανου, εξαήμερου, φεστιβάλ, ενώ ακύρωσε άλλες εκδηλώσεις καθώς ο Δήμος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, υποδηλώνει την αποσύνδεση από τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και έλλειψη προγραμματισμού. Η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι το φεστιβάλ υπήρξε ένα προσωπικό όραμα μιας κλειστής ομάδας ανθρώπων, παρά μια εκδήλωση που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των πολιτών. Παράλληλα δημιουργεί προβληματισμό η επιλογή των καλλιτεχνών, όπου “αποκλείστηκαν” ντόπια καλλιτεχνικά σχήματα και επιλέχθηκαν “ηχηρά ονόματα” με σκοπό να δημιουργηθεί εντύπωση «επιτυχίας» και προβολής, δίνοντας έμφαση στη φανταχτερή εικόνα.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η Αντιδημαρχία Πολιτισμού να δώσει εξηγήσεις για το κόστος και τη λογική πίσω από αυτές τις επιλογές, καθώς και να επανεξετάσει τις προτεραιότητές της. Ο διάλογος με τους δημότες πρέπει να αποκατασταθεί, και οι αποφάσεις να λαμβάνονται με διαφάνεια και σεβασμό προς την τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό της.

Γιώργος Δ. Χατζόπουλος

 


ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ