V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Σημαντικές αλλαγές στον αγώνα Artemisio Mountain Running στην Καρυά Αργολίδας

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και θέλοντας να προστατεύσουμε, αρχικά τις αξίες και τα «πιστεύω» μας, αλλά και τον υπέροχο ορεινό όγκο του Αρτεμισίου Όρους, το οποίο συμβάλλει με τη φυσική ομορφιά στην υγεία μας, προχωράμε στις εξής σημαντικές αλλαγές, όσον αφορά τον αγώνα ορεινού τρεξίματος Artemisio Mountain Running:

- Ο φετινός αγώνας της Κυριακής 1ης Δεκεμβρίου 2024 λαμβάνει τον χαρακτήρα του αγώνα διαμαρτυρίας «Protest Race», με κεντρικό και μοναδικό σύνθημα «Leave the green alone». Με το σύνθημα αυτό διατυπώνουμε τη σθεναρή μας αντίθεση στην απόφαση εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε εμβληματικά τοπόσημα και ιδιαίτερα σε περιοχές NATURA, όπως στο Αρτεμίσιο Όρος και σε άλλα επιλεγμένα σημεία (Μαίναλο, Πάρνωνας, Τσεμπερού), στα πλαίσια του έργου με τον διακριτικό τίτλο MORES.

Τονίζουμε ότι, η δημιουργία αιολικών πάρκων δεν αντιτίθεται στη γενικότερη φιλοσοφία μας περί «πράσινης ενέργειας» και στην υπεροχή της έναντι άλλων, ρυπογόνων για το περιβάλλον, μεθόδων παραγωγής ενέργειας.
Η αντίθεσή μας έγκειται στο γεγονός ότι έχει υπάρξει ένας υπερ-κορεσμός ανεμογεννητριών στην ευρύτερη ορεινή περιοχή της Αργολίδας και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι «Φτάνει πια»!

Άλλωστε, σε όλες τις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες, οι ανεμογεννήτριες τοποθετούνται μέσα στη θάλασσα (υπεράκτιες), σε μεγάλη απόσταση από τις ακτές και παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια, με χαμηλότερο κόστος παραγωγής της.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ορεινοί όγκοι της περιοχής μας είναι αυτοί που διαχρονικά έχουν διαμορφώσει το εξαιρετικό κλίμα, την εύφορη πεδιάδα μας και από αρχαιοτάτων χρόνων, τον υποδειγματικό πολιτισμό της Αργολίδας.

- Οι συμμετέχοντες στους αγώνες των 26Κ, 12Κ, 5Κ και ο παιδικός αγώνας 1,5Κ θα έχουν κοινό αγωνιστικό t-shirt, με μικρή χρωματική διαφοροποίηση στη σήμανση της κατηγορίας, που θα φέρει το σύνθημα «Leave the green alone», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαδώσουμε την εκστρατεία μας σε όλη την Ελλάδα, από άκρη σε άκρη.

- Την παραμονή του αγώνα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, ομιλητές της οποίας θα είναι καταξιωμένοι επιστήμονες και καθηγητές, με θέμα ανάλογο της εκστρατείας μας.

- Οι παράλληλες δράσεις της ημέρας του αγώνα θα έχουν αυξημένο περιβαλλοντικό χαρακτήρα, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, αφήνοντας το «πράσινο» αποτύπωμά τους στον χώρο της Καρυάς.

- Τέλος, αντικαθίσταται η επίσημη οπτική ταυτότητα του φετινού αγώνα σε όλα τα social media μας και στην επίσημη αφίσα μας.

Καλούμε και προσκαλούμε όλες και όλους, συμμετέχοντες/ουσες και επισκέπτες, φορείς, συλλόγους, αθλητές, αλλά και όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος, να στηρίξουν την εκστρατεία μας, υιοθετώντας το κεντρικό σύνθημα και την αφίσα της πρωτοβουλίας μας, να μας ακολουθήσουν στον δύσκολο αυτό δρόμο που χαράσσουμε και να ενσωματώσουν στις καρδιές και τις συνειδήσεις τους, το –παραλλαγμένο από εμάς- διαχρονικό μήνυμα των Pink Floyd: «Leave the green alone».
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ