ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Αρνητικό το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνών στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Αρτεμίσιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:04:00 μ.μ. |
Αρτεμίσιο
Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους - Μυκηνών, σε τακτική συνεδρίαση του με αριθμό [29],συζητώντας το ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Αρτεμίσιο, αποφασίζει τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει έντονες ανησυχίες για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Αρτεμισίου, ιδιαίτερα στην τοπική χλωρίδα και πανίδα, καθώς και στην αισθητική του τοπίου.

Λαμβάνοντας υπόψη την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή έχει εκφραστεί σε προηγούμενες διαβουλεύσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο κρίνει ότι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών δεν έχει την απαιτούμενη κοινωνική αποδοχή και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών.

Δεδομένης της ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας του Αρτεμισίου, το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών μπορεί να απειλήσει τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και να αλλοιώσει τη φυσική της ομορφιά.

Βάσει των ανωτέρω, το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει ομόφωνα τις ενστάσεις του για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Αρτεμίσιο. Καλεί επίσης τις αρμόδιες αρχές να εξετάσουν εναλλακτικές μορφές βιώσιμης ενέργειας που δεν θα έχουν αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές, καθώς και στους εμπλεκόμενους φορείς, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στα τοπικά ΜΜΕ για την ενημέρωση των πολιτών.

Αφού συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα υπογράφεται ως ακολούθως:

     Ο Δήμαρχος                         Ο Πρόεδρος                                                Τα Μέλη

Ι.Μαλτέζος                         Κ.Αναγνωστόπουλος

Ακριβές Απόσπασμα

Άργος, 6 Σεπτεμβρίου2024

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Κων/νος Αναγνωστόπουλος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ