ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ερμιονίδα: Φορτισμένη συναισθηματικά η εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στον Λίνο Μπενάκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. | |
Άννα Ψαρούδα
Στην έντονα φορτισμένη συναισθηματικά αίθουσα του Πνευματικού ΚέντρουΕρμιόνης ( Σχολείο Συγγρού), ο Ερμιονικός Σύνδεσμος, υπό την αιγίδα του Δήμου Ερμιονίδας πραγματοποίησε Σάββατο 14/9/2024, την προγραμματισμένη «Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στον Λίνο Μπενάκη», οποίος υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών του «Ερμιονικού Συνδέσμου» και επί μια 20ετία Αντιπρόεδρός του.
Οι συμπολίτες μας, που έσπευσαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις ομιλίες των διακεκριμένων πανεπιστημιακών δασκάλων και πρώην μαθητών του αείμνηστου Λίνου Μπενάκη, Ιωάννη Δημητρακόπουλου (από το Πανεπιστήμιο Πατρών) και Ιωάννη Κασσίδη (από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο), αλλά και της «δικής μας» φιλολόγου (από την Ερμιόνη) Ήρας Φραγκούλη-Βελλέ. 
Οι δύο πρώτοι αναφέρθηκαν στο επιστημονικό έργο τού Λίνου Μπενάκη, ενώ η Ήρα Φραγκούλη-Βελλέ στον Λίνο Μπενάκη της Ερμιόνης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος και ο Πρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου Απόστολος Λαδάς, ενώ η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την εκλεκτή δημοσιογράφο Λουκία Γκάτσου.
Στο τέλος η προαναφερόμενη εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε μια έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, με την ευχαριστήρια αποφώνηση του μέλους του Συνδέσμου και συζύγου του αγαπημένου μας Λίνου, Άννας Ψαρούδα -Μπενάκη, της μοναδικής Ελληνίδας Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών και πρώτης Ελληνίδας Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ