ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Στην Εισαγγελία Ναυπλίου η "Νέα Εποχή" για να σταματήσει η περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:21:00 π.μ. | |
Απορρίμματα
Κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το οποίο έλαβε χώρα την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024, η παράταξη μας "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" και ο επικεφαλής της Κωνσταντίνος Μάκαρης ζήτησε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καραγιάννη αναφορικά με τα ογκώδη και που τα εναποθέτει ο Δήμος.

Η Αντιδήμαρχος απάντησε ότι γίνεται εναπόθεση στο "πράσινο σημείο".

Σε αυτοψία όμως την οποία έκανε η Παράταξη μας "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" στο «πράσινο σημείο» διαπιστώθηκε ότι εκεί λειτουργεί μία παράνομη χωματερή που απέχει πολύ από τις προδιαγραφές ενός «πράσινου σημείου».

Η εναπόθεση ογκωδών και άλλων αντικειμένων χωρίς την τήρηση των διαδικασιών βάση της κείμενης νομοθεσίας και των διατάξεων είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Παρότι έχουμε επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων σε διάφορα σημεία του Δήμου, όπως Τολό, Μιδέα, Άγιος Ανδριανός, Νέα Τίρυνθα, η αρμόδια Αντιδήμαρχος δείχνει να μην ενδιαφέρεται, κοινώς «δεν ιδρώνει το αυτί της» .

Επειδή τα στελέχη της παράταξης του κ. Ορφανού κυρίως του τομέα Καθαριότητας φαίνεται να αγνοούν ακόμα και τα βασικά να τους πούμε τι ορίζει ο νόμος ως «Πράσινο Σημείο» και ποιος ο σκοπός του.

Πράσινο σημείο όπως ορίζεται από την νομοθεσία είναι ένας οργανωμένος και ελεγχόμενος χώρος, όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά, χαρτί, πλαστικά, μέταλλα, ογκώδη, ρούχα, παιχνίδια, ποδήλατα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και άλλα μικρά υλικά μπαταρίες, χρώματα. Επίσης κλαδιά και φύλλα που θα θρυμματίζονται επιτόπου για θα μεταφέρονται για κομποστοποίηση.

Ο κύριος σκοπός λειτουργίας των Πράσινων σημείων είναι η συμβολή στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Εθνική Νομοθεσία για τη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, συμπληρωματικά με το Δίκτυο Διαλογής στην πηγή, το οποίο λειτουργεί στο Δήμο (μπλέ και κίτρινος κάδος).

Με την λειτουργία του Πράσινου Σημείου επιτυγχάνονται μεταξύ των άλλων :
Η μείωση της ανεξέλεγκτης και παράνομης διάθεσης αποβλήτων.
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Η ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων.
Η εξοικονόμηση φυσικών πόρων για τις μελλοντικές γενιές.
Η ανάπτυξη νέων προτύπων κοινωνικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.
Περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα πυρκαγιάς από την ανεξέλεγκτη απόθεση κλαδιών, πράσινων απορριμμάτων και άλλων εύφλεκτων υλικών σε δρόμους και ανοικτούς χώρους.

Επειδή η κοροϊδία, τα ψέματα, η αδιαφορία και η απραξία έχουν και τα όρια τους, εμείς ως Παράταξη "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" και ο επικεφαλής μας Κωνσταντίνος Μάκαρης θα προσφύγουμε για άλλη μία φορά στην Εισαγγελία Ναυπλίου και στους αρμόδιους φορείς: Περιφέρεια Πελοποννήσου και Υπουργείο Περιβάλλοντος απαιτώντας να σταματήσει η περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής.

Θελουμε για τα παλαιά σφαγεία καθώς και για όλες τις προαναφερόμενες περιοχές, τον έλεγχο και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, άμεση συμμόρφωση με την νομοθεσία καθώς και την επαναφορά των περιοχών στην αρχική τους κατάσταση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ