ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη φημολογία λειτουργίας τζαμιού στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:50:00 μ.μ. | |
Βουλευτής Αργολίδα
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ.Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο όπου υπογραμμίζει την ανάγκη να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει η πρόθεση από πλευράς των αρμοδίων αρχών για αδειοδότηση λειτουργίας μουσουλμανικού τεμένους, ενώ θα αντιμετωπιστεί συννόμως κάθε προσπάθεια παράνομων ευκτηρίων οίκων.

Στο κείμενο της Ερώτησης, ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

«Δημοσιεύματα στον Τύπο που μιλούν για επικείμενη λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Αφενός, πέραν από εποχικούς εργαζόμενους στην περιοχή δεν υπάρχει μουσουλμανικός πληθυσμός και αφετέρου για τη λειτουργία του τεμένους δεν ζητήθηκε η γνώμη, ούτε έχει ενημερωθεί αρμοδίως σχετικά η τοπική κοινωνία.

Δεδομένου του εύλογου προβληματισμού των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, είναι επιτακτικό να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει η πρόθεση από πλευράς των αρμοδίων αρχών για αδειοδότηση λειτουργίας μουσουλμανικού τεμένους, ενώ θα αντιμετωπιστεί συννόμως κάθε προσπάθεια παράνομων ευκτηρίων οίκων.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Αν υπάρχει από πλευράς των αρμοδίων αρχών η πρόθεση για αδειοδότηση λειτουργίας μουσουλμανικού τεμένους στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου.

2. Πώς θα αντιμετωπιστεί συννόμως κάθε προσπάθεια λειτουργίας παράνομων ευκτηρίων οίκων στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ