ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Αργολίδας για την Κρητική παροικία στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 π.μ. | |
Παρουσίαση
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 στο ιστορικό Βουλευτικό του Ναυπλίου η αρκετά ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Ένωσης Κρητών & Φίλων Κρήτης Ν.Αργολίδας "Ο ΜΙΝΩΑΣ" σε συνδιοργάνωση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων "Η Κρητική παροικία του Ναυπλίου δυο αιώνες πριν...".
Η εκδήλωση προσέλκυσε αρκετούς φίλους του συλλόγου μας, κατοίκους του Ναυπλίου και Κρητών από την ευρύτερη περιοχή, που θέλησαν να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της Κρητικής κοινότητας στο Ναύπλιο. Μέσα από την ενδιαφέρουσα ομιλία και προβολή σπάνιου αρχειακού υλικού, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και να γνωρίσουν την πορεία και την προσφορά των Κρητών στην πόλη του Ναυπλίου.
Ο διακεκριμένος πολιτισμολόγος - συγγραφέας κος Ιωάννης Θεμ.Τσουχλαράκης παρουσίασε την ιστορική εξέλιξη της Κρητικής παροικίας στην πόλη και την επίδρασή της στις πολιτικές εξελίξεις της εποχής.

Η εκδήλωση έκλεισε "μελωδικά"με την μουσική επιμέλεια -πιάνο από το μαέστρο κο Θεοδόση Αντωνιάδη και τραγούδι απο τον τενόρο κο Βαγγέλη Ζερβόπουλο τους οποίους ευχαριστούμε θερμά που αποδέχτηκαν τη πρόσκληση μας και μας ταξίδεψαν "μουσικά"!
Με τη παρουσία τους μας τίμησαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων κος Μανώλης Πατεράκης, ο εφημέριος του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Ιερέας Ελευθέριος Μίχος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού κος Κωνσταντίνος Καράπαυλος , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και μέλος του Δ.Σ.του συλλόγου μας κος Γεώργιος Φραγκιουδάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου κος Ραφαήλ Μπαρού, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Ναυπλίου κα Ειρήνη Κόρακα και κα Ελένη Καρδιασμένου-επίσης μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας "Παναγία Σουμελά" κα Σοφία Ελευθεριάδη- Πιτσάκη.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν αυτήν την προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρητικής κοινότητας στην περιοχή.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον ομιλητή μας, στο Δήμο Ναυπλιέων για τη παραχώρηση της αίθουσας,στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων για τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση της στην Ένωση Κρητών ,τον κο Άρη Ίσσαρη για την παραχώρηση του βιντεοπροβολέα και τη φίλη του συλλόγου κα Εύη Σμυρνιωτάκη για τη πολύτιμη βοήθεια της σε όλο το πέρας της εκδήλωσης.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος,
Συνολάκη Αγάπη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ