V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Στη βουλή από τον Γ. Γαβρήλο η κλειστή Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αργολίδας

Βουλευτής
Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος σχετικά με την ολιγωρία από πλευρά Υπουργείου Υγείας να λειτουργήσει επιτέλους Παιδιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Αργολίδας.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας, το Γενικό Νοσοκομείο του Νομού εξακολουθεί να λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, γεγονός που επηρεάζει καταλυτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και την δυνατότητα ιατρικής κάλυψης σε εξειδικευμένες ομάδες του πληθυσμού.

Από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, πολλές φορές έχει υπογραμμιστεί η απαράδεκτη κατάσταση της κλειστής Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΑ. Κάθε χρόνο καταγράφονται δεκάδες περιστατικά όπου οι γονείς, έστω και για μια απλή εξέταση ή ένα μικρό τραύμα, πρέπει να τρέξουν με τα παιδιά τους στην Αθήνα, καθώς το Νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί αφού δεν λειτουργεί η αντίστοιχη Κλινική, παρόλο που σε επίπεδο υποδομών, είναι έτοιμη σχεδόν από το 2019.

Όποιος ζει στην Αργολίδα με την οικογένειά του ή και όποιος στοιχειωδώς γνωρίζει τις βασικές υποχρεώσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατανοεί πόσο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα αποτελεί η μη λειτουργία μιας Παιδιατρικής Κλινικής σε έναν Νομό. Ενώ παράλληλα κατανοεί και το μέγεθος της κυβερνητικής αναλγησίας σε κάθε επίκληση που γίνεται για να λυθεί επιτέλους αυτό το χρονίζον ζήτημα, που θέτει σε κίνδυνο ζωές και ταλαιπωρεί πολλές οικογένειες με παιδιά στην Αργολίδα.

Ο Υπουργός Υγείας καλείται στην Βουλή, τονίζει ο Γιώργος Γαβρήλος, να δώσει απαντήσεις για το αν προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε αλλαγή του Οργανισμού του ΓΝΑ με σκοπό την αύξηση των οργανικών θέσεων της Παιδιατρικής, από τρεις που είναι τώρα, σε τέσσερις, ώστε να μπορέσει να εκκινήσει η λειτουργία της Κλινικής. Ενώ οφείλει να πει αν προτίθεται άμεσα να προκηρύξει μόνιμες θέσεις ιατρών Παιδιάτρων, ώστε να στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό μια Κλινική που έχει πάνω από δέκα κλίνες και παραμένει κλειστή, την ώρα που το ΕΣΥ έχει σημαντικές ανάγκες σε αυτόν τον Τομέα.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τονΥπουργό Υγείας

Θέμα: «Χωρίς Παιδιατρική Κλινική παραμένει το Γενικό Νοσοκομείου του Νομού Αργολίδας»

Ο Νομός Αργολίδας έχει περίπου 95.000 κατοίκους, ενώ λόγω του ότι είναι εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους δέχεται πλήθος επισκεπτών. Παρόλα αυτά, και εκτός του γεγονότος ότι αρκετοί κάτοικοι από τους όμορους Νομούς έρχονται για ιατρικές υπηρεσίες στο Ναύπλιο και το Άργος, το Γενικό Νοσοκομείο του Νομού εξακολουθεί να λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, γεγονός που επηρεάζει καταλυτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και την δυνατότητα ιατρικής κάλυψης σε εξειδικευμένες ομάδες του πληθυσμού.

Από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, πολλές φορές έχει υπογραμμιστεί η απαράδεκτη κατάσταση της κλειστής Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΑ. Κάθε χρόνο καταγράφονται δεκάδες περιστατικά όπου οι γονείς, έστω και για μια απλή εξέταση ή ένα μικρό τραύμα, έπρεπε να τρέξουν με τα παιδιά τους στην Αθήνα, καθώς το Νοσοκομείο Αργολίδας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί μιαςκαι δεν λειτουργεί σε αυτό η αντίστοιχη Κλινική, παρόλο που σε επίπεδο υποδομών, είναι έτοιμη σχεδόν από το 2019.

Όποιος ζει στην Αργολίδα με την οικογένειά του ή και όποιος στοιχειωδώς γνωρίζει τις βασικές υποχρεώσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατανοεί πόσο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα αποτελεί η μη λειτουργία μιας Παιδιατρικής Κλινικής σε έναν Νομό. Ενώ παράλληλα κατανοεί και το μέγεθος της κυβερνητικής αναλγησίας σε κάθε επίκληση που γίνεται για να λυθεί επιτέλους αυτό το χρονίζον ζήτημα, που θέτει σε κίνδυνο ζωές και ταλαιπωρεί πολλές οικογένειες με παιδιά στην Αργολίδα.

Επειδή η μη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής αποτελεί άμεσο κοινωνικό πρόβλημα για τους κατοίκους και επισκέπτες του Νομού καθώς και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής,

Επειδή δεν μπορεί να γίνει δεκτή η περαιτέρω ολιγωρία για την μη έναρξη της λειτουργίας της, παρόλο που έχει εγκαινιαστεί πολλές φορές και έχουν δοθεί χιλιάδες υποσχέσεις,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.       Προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε αλλαγή του Οργανισμού του ΓΝΑ με σκοπό την αύξηση των οργανικών θέσεων της Παιδιατρικής, από τρεις που είναι τώρα, σε τέσσερις, ώστε να μπορέσει να εκκινήσει η λειτουργία της Κλινικής;

2.       Προτίθεται άμεσα να προκηρύξει μόνιμες θέσεις ιατρών Παιδιάτρων ώστε να στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό μια Κλινική που έχει πάνω από δέκα κλίνες και παραμένει κλειστή, την ώρα που το ΕΣΥ έχει σημαντικές ανάγκες σε αυτόν τον Τομέα;

 

Ο ερωτών Βουλευτής 

Γαβρήλος Γιώργος


ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ